NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

“Durii” Mike Pompeo, Jeff Sessions şi Michael Flynn fac parte din avangarda preşedintelui ales al SUA, Donald Trump. Cei trei politicieni controversaţi vor conduce Justiția și Securitatea națională

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat, vineri, care vor fi cei trei reprezentanţi ai liniei dure în administraţia pe care o va conduce din luna ianuarie. Astfel, Mike Pompeo va fi directorul Agenției Centrale de Informații (CIA), Jeff Sessions va fi numit procuror general (ministru al Justiției), iar generalul Mike Flynn va fi consilierul său pentru Securitate națională, informează Agerpres. Toți cei trei nominalizați au acceptat oferta făcută de Donald Trump. 

1. Jeff Sessions – procuror general
Senatorul ultraconservator, 69 de ani, reprezintă statul Alabama din anul 1997 și s-a făcut cunoscut în timpul președinților lui George W. Bush și Barack Obama prin opoziția față de o serie de proiecte care prevedeau regularizarea situaţiei imigranţilor ilegali, una dintre principalele teme de campanie ale republicanului Trump. 

Potrivit sursei citate, Jeff Sessions rămâne o personalitate controversată din cauza unor afirmații rasiste din urmă cu câteva decenii. În 1986, pe când era procuror în Alabama, i-a reproșat unui avocat alb că ‘își face de rușine rasa’ pentru că a apărat un client de culoare. Candidatura sa la un post de judecător federal a fost, caz rar, respinsă după o audiere la Senat, din cauza acestui gen de declarații.

2. Mike Pompeo – director CIA
Republicanul Mike Pompeo va conduce CIA. Politicianul în vârstă de 52 de ani este membru al Camerei Reprezentanților a Congresului, din partea statului Kansas, remarcându-se ca un adversar vehement al regimului iranian și al acordului internațional în domeniul nuclear semnat cu Teheranul.


Citeşte şi: Generalul Michael Flynn, concediat din administraţia Obama pentru remarci controversate, ar putea fi viitorul consilier naţional pentru securitate în SUA. Donald Trump i-a propus această funcţie


3. Michael Flynn – consilier pentru Securitate naţională de la Casa Albă

General-locotenentul în rezervă Michael Flynn, 58 de ani,  a fost director al CIA (Central Intelligence Agency, serviciul de informații externe al SUA). Flynn va prelua postul de consilier pentru Securitate națională de la Casa Albă. 

Flynn a fost, întotdeauna, foarte vehement în privinţa politicilor privind extremismul Islamic, acuzând administrația Obama că se arată prea puțin energică în fața acestei amenințări. Totodată, fostul militar susţinut îmbunătăţirea relaţiilor cu Moscova şi Beijing.

“Avem o problemă cu islamismul radical și cred că putem colabora cu rușii împotriva acestui inamic”, a explicat el pentru Washington Post în această vară.

Ajuns în 2012 în funcția de director al Defense Intelligence Agency, o instituție militară similară CIA, Flynn a încercat să refacă modul în care SUA se raportează la informațiile secrete intrând însă în conflict cu superiorii săi și fiind în cele din urmă eliberat din funcție, în 2014. 

Cele trei numiri trebuie să fie aprobate de Senat.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response