NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Două cutremure cu magnitudini 6,1 și 5,5 s-au produs în Italia la interval de două ore. Sunt cel puțin doi răniți. Ussita, distrusă aproape în întregime

UPDATE ora 23.55  Epicentrul primului cutremur de 5,4 grade  a fost în Castelsantangelo. Epicentrul celui de-al doilea cutremur, de 6,2,  a fost în Ussita. Cutremurile au fost la suprafață, la circa 8 km adâncime, și au fost simțite puternic. Au fost afectate localitățile Visso, Ussita, Preci. Ussita este aproape distrusă. În Ussita a căzut și un zid antic ce înconjura localitatea. 

În Camerino si Norcia au căzut case. Localnicii sunt speriați. Norocul a fost că al doilea cutremur, mai puternic, i-a prins pe cei mai mulți afară, în piețe. Cei care locuiesc în case vechi și-au instalat adăposturi afară, la depărtare de clădiri. Au apărut și falii în mijlocului unor șosele, unele localități fiind izolate.

Informațiile ne-au fost date de români care locuiesc în localitățile afectate. Ne-au transmis că nu sunt victime printre conaționalii noștri

Un nou cutremur, cu magnitudinea 6,1, a lovit centrul Italiei la ora locală 21.18 (19.18 GMT) și a fost resimțit din nou până la Roma, a anunțat Institutul geologic american (USGS), citat de AFP, informează Agerpres.

Acest seism a fost mai puternic decât cel cu magnitudinea 5,5 care s-a produs cu două ore înainte în aceeași regiune și s-a soldat cu doi răniți, potrivit unui prim bilanț.

Primul cutremur, cu magnitudinea de 5,5, fusese înregistrat la o adâncime de 9 kilometri în zona Macerata, în Marche și Umbria.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response