NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Două bombardiere ruse s-au apropiat de spațiul aerian a patru țări europene

Avioane militare din mai multe țări ale Alianței Nord-Atlantice au interceptat, în 22 septembrie, două bombardiere ruse, după ce acestea s-au apropiat de spațiul aerian al Norvegiei, Marii Britanii, Franței și Spaniei, informează BBC News, citat de Mediafax.

Într-un comunicat de presă, diplomația franceză a relevat, recent, dimensiunea cazului. Astfel, sursa citată a precizat că Norvegia a detectat două bombardiere de tipul TU-160 Blackjack care zburau la nord de spaţiul aerian al ţării şi a trimis două avioane de vânătoare de tipul F-16, care au acompaniat aeronavele ruse spre nordul Scoţiei. 

Totodată, forţele aeriene britanice au trimis aparate de zbor de tipul Typhoon pentru a intercepta bombardierele ruse care au zburat la vest de insulele Shetland, fără ca în vreun moment să intre în spaţiul aerian al Marii Britanii. După aceea, două avioane franceze de tip Rafale au interceptat aeronavele ruse, la 100 de kilometri de coastele regiunii Bretania. Bombardierele şi-a continuat zborul spre sud, fiind ulterior interceptate la nord de Bilbao de două aeronave spaniole de tipul F-18.

Totodată, Ministerul de Externe al Islandei s-a plâns, la acel moment, că două bombardiere ruse s-au apropiat de o aeronavă islandeză de pasageri care zbura pe ruta Reykjavik-Stockhlom.

Frecvenţa incidentelor de acest fel a crescut în mod semnificativ după ce relaţiile Moscovei cu statele occidentale au cunoscut un declin accentuat în urma anexării regiunii Crimeea de către Rusia, în martie 2014.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response