NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Donald Trump va plăti 25 de milioane de dolari către mii de studenți care l-au acuzat de fraudă, după ce au fost păcăliți să se înscrie la universitatea sa

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat că va plăti suma de 25 de milioane de dolari, pentru a pentru a pune capăt proceselor de fraudă privind Trump University, informează AFP, citat de Agerpres.

 

Mai muți studenți au dat în judecată Universitatea Trump, din cauză că unitatea de învățământ ar fi avut doar scop decorativ. Deși a fost înființată, în 2004, cu promisiunea de a le dezvălui studenților secretele prin care pot face o carieră de succes în domeniul imobiliar, cursanții au acuzat că puteau participa la seminarii doar contra cost, serviciile fiind de proastă calitate.

Vineri, procurorul New Yorkului, Eric Schneiderman, a anunțat că Donald Trump a acceptat să plătească 25 de milioane de dolari celor peste 6.000 de reclamanți. Pe lângă despăgubirile plătite foștilor săi „studenți”, Donald Trump va trebui să achite și o amendă de un milion de dolari pentru încălcarea legislației din domeniul educației.

 

„Acordul privind un compromis de 25 de milioane de dolari parafează o schimbare spectaculoasă a lui Donald Trump și o victorie pentru cele peste 6.000 de victime ale universității sale frauduloase”, a precizat Eric Schneiderman. 

Astfel, viitorul președinte american pune capăt unei afaceri care risca să îi otrăvească tranziția spre Casa Albă. Un proces fusese fixat la 28 noiembrie în California.

„Chiar dacă nu avem nicio îndoială asupra faptului că Universitatea Trump ar fi avut câștig de cauză în proces, rezolvarea acestor litigii permite președintelui ales să se dedice în totalitate problemelor importante ale marii noastre națiuni”, a precizatTrump Organization într-un comunicat.

 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response