NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Donald Trump, despre Fidel Castro: un dictator brutal care și-a oprimat poporul

UPDATE: Donald Trump a revenit cu un comunicat dur cu privire la modul cum a condus Cuba Fidel Castro.

 Președintele ales al SUA a declarat sâmbătă că liderul cubanez a fost un “dictator brutal” care “și-a oprimat poporul” și a apreciat că, la moartea sa, “o moștenire de execuții, hoție, suferință inimaginabilă, sărăcie și încălcare a drepturilor fundamentale ale omului”, transmite EFE.


Citește și: VIDEO. Fidel Castro a fost prietenul lui Ceaușescu timp de 17 ani. Cuba a fost prima țară din America Latină vizitată de dictatorul român


Trump a promis că, “deși tragediile, morțile și durerea pe care le-a provocat Fidel Castro nu pot fi șterse”, administrația sa va face “tot posibilul pentru a se asigura că poporul cubanez poate porni în sfârșit pe calea prosperității și a libertății”. Trump nu a menționat politica de deschidere a predecesorului său Barack Obama, notează AFP, citată de Agerpres.

“Deși Cuba rămâne o insulă totalitară, sper că ziua de astăzi marchează o îndepărtare de ororile îndurate pentru prea mult timp și (un pas în direcția unui) viitor în care minunatul popor cubanez să poată trăi în libertatea pe care o merită pe deplin”, a mai spus președintele ales al SUA, potrivit comunicatului citat.


Președintele ales al Statelor Unite ale Americii a avut sâmbătă o reacție fără nici un mesaj diplomatic sau care să transmită vreun sentiment cu privire la decesului liderului cubanez Fidel Castro.

Donald Trump a scris, pe contul său de Twitter doar „Fidel Castro a murit!”. 

Agenția de presă EFE, citată de Agerpres, notează că deocamdată nu există nicio reacție oficială a administrației americane cu privire la decesul lui Castro, care a încetat din viață vineri noapte la vârsta de 90 de ani, după cum a informat fratele său, președintele cubanez Raúl Castro, într-o alocuțiune la televiziunea de stat.

Pe de altă parte, Reuters amintește că Trump, care va fi învestit președinte la 20 ianuarie 2017, a amenințat în timpul campaniei electorale că va reveni asupra demersurilor președintelui democrat Barack Obama referitoare la o deschidere în relațiile cu Cuba, invocând îngrijorări privind libertatea religioasă.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response