NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Dezbatere pe tema alegerilor din Republica Moldova. Sabina Fati: Sunt prea multe lucruri care trebuie făcute și care împiedică dezideratul unirii

Directorul editorial al „României Libere”, jurnalistul Sabin Orcan, discută, duminică, despre alegerile prezidențiale din Republica Moldova, în cadrul emisiunii X-Press, de la postul de televiziune B1. Invitați în emisiune sunt jurnalista Sabina Fati, analistul Iulian Chifu și analistul basarăbean Oazu Nantoi.

„Fără nicio îndoială, subiectul zilei este scrutinul prezidenţial de dincolo de Prut. Vom afla dacă Republica Moldova îşi continuă drumul european sau se întoarce în braţele Moscovei. La urne se dă acum o luptă între Est şi Vest, o luptă care ne interesează direct. Nu doar din motive sentimentale, ci şi geopolitice”, a scris jurnalistul Sabin Orcan, pe pagina sa de Facebook, duminică după-amiază.

„Avem nevoie în jurul țării să fim izolați de apropierea de Rusia. Nu știu dacă unirea poate sau nu fi făcută. Sunt prea multe lucruri care trebuie făcute și care împiedică, pentru moment, acest deziderat (…). Reinventarea naționalismului și a patriotismului, și a unui obiectiv național de lungă durată este un lucru bun”, a explicat jurnalista Sabina Fati, întrebată despre șansele de unire ale României cu Republica Moldova.

Totodată, analistul basarabean Oazu Nantoi a precizat că în Republica Moldova este vorba de o luptă a cetățenilor țării cu corupția din țară.

„În ceea ce privește Rusia, să nu uităm că între Federația Rusă și Republica Moldova este Ucraina (…). Ucraina nu privește cu ochi buni venirea la putere a lui Igor Dodon, întrucât el și-a permis niște declarații inadmisibile”, a explicat analistul.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response