NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Deputații juriști discută, luni, cererea DNA privind încuviințarea urmăririi penale a Elenei Udrea, în dosarul finanțării campaniei prezidențiale din 2009

Deputații juriști discută, luni, cererea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) privind încuviințarea urmăririi penale în cazul Elenei Udrea, în dosarul în care a fost pusă sub control judiciar pentru instigare la luare de mită, în cazul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Liderul deputaților liberali, Eugen Nicolăescu, a precizat, la finalul săptămânii trecute, că PNL va vota în favoarea cererii Justiției în cazul Elenei Udrea. „Vom vota așa cum am votat întotdeauna, la vedere, pentru a da permisiunea Justiției să facă ce crede că este mai bine pentru lămurirea acestui caz. Nu avem ce spune altceva, suntem consecvenți”, a declarat Nicolăescu.

Marți, va fi dat votul în plen, a decis Biroul permanent al forului legislativ.

Potrivit DNA, dosarul are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din anul 2009, ar fi fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

În cursul lunii septembrie, procurorii i-au pus sub acuzare pe Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Turismului, Victor Tarhon, fost președinte al Consiliului Județean Tulcea, suspectați de luare de mită, precum și pe Elena Udrea, pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de spălare de bani. Ulterior, au fost obținute noi probe cu privire la săvârșirea de către Udrea a două infracțiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale.

Conform DNA, Udrea ar fi coordonat persoanele care au acționat ca intermediari pentru transferurile bancare realizate, astfel încât banii obținuți pe cale nelegală să ajungă la societățile care prestau servicii legate de campanie.

Procurorii precizează că, în acest dosar, Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon, Silviu Ioan Wagner, Ioana Băsescu și Giovanni-Mario Francesco sunt cercetați sub control judiciar, aceeași măsură fiind dispusă și față de Elena Udrea în legătură cu cele cinci infracțiuni de spălare de bani.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response