NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Dacian Cioloş participă, sâmbătă, la Riga, la reuniunea şefilor de guverne din statele Europei Centrale şi de Est şi China

Premierul Dacian Cioloş participă sâmbătă la cea de a 5-a reuniune a şefilor de guverne din statele Europei Centrale şi de Est şi China, în format 16+1, organizată la Riga, în Letonia.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, remis AGERPRES, participarea premierului Cioloş la reuniunea şefilor de guvern din acest an, organizată sub titlul ‘Conectivitate îmbunătăţită în scopul progresului comun’, oferă ocazia reafirmării hotărârii României de a-şi asuma un rol tot mai important în cadrul acestui format de cooperare.

În marja summitului, premierul Cioloş va avea o serie de întâlniri bilaterale cu omologii participanţi la reuniunea de la Riga.

Totodată, premierul Cioloş va lua parte sâmbătă la Business Forum, organizat în cadrul reuniunii de la Riga, la care vor susţine discursuri Maris Kučinskis, prim-ministrul Republicii Letonia, şi Li Keqiang, prim-ministrul Republicii Populare Chineze.

Şeful Executivului român se va întâlni şi cu reprezentanţii organizaţiilor de sinologi din ţările central şi est-europene şi China şi va participa la o ceremonie de semnare de documente bilaterale, cu prilejul inaugurării Financial Institute, şi la un dineu oferit de Maris Kučinskis, premierul Letoniei.

Cea de a 5-a reuniune a şefilor de guverne din statele Europei Centrale şi de Est şi China, în format 16+1, are loc la Riga, în perioada 5 – 6 noiembrie. 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response