NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Cutremurul din Noua Zeelandă a fost revizuit la 6,6 grade. Un tsunami format în urma seismului a lovit coasta de nord-est din South Island

UPDATE ora 15.53

Un tsunami format în urma cutremurului din centrul Noii Zeelande a lovit coasta de nord-est din South Island. Ministerul Apărării Civile și pentru Situații de Urgențe din Noua Zeelandă a avertizat populația de pe întreaga coastă estică să evacueze zona. Este vorba în special de cei care locuiesc în zonele costale joase. Anna Kaiser, seismologist la GNS Science a declarat că un semnal de tsunami de peste un metru a fost înregistrat în North Canterbury, South Island. „Este semnificativ, așa că populația ar trebui să ia în serios avertizarea”, a declarat Kaiser pentru Radio New Zealand.

Una din cele mai mari localități de pe insula sudică a Noii Zeelande, Christchurch, a fost zguduită, duminică, de un cutremur de 7,4 grade, informează Reuters. În urmă cu cinci ani, un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade a lăsat în urmă 185 de morţi şi a cauzat distrugeri importante în Christchurch.

A fost emisă o alertă de tsunami. Serviciul național de apărare civilă le-a cerut locuitorilor de pe coasta de est a Insulei de Sud să caute adăposturi aflate la înălțimi mai mari, scriu agențiile internaționale de știri.

Imediat după producerea cutremurului, la 90 de km nord-est de Christchurch, cel mai mare oraș al Insulei de Sud, oamenii au ieșit pe străzi după ce mai multe zone au rămas fără energie electrică.

Ulterior, Serviciul Geonet al Noii Zeelande a transmis că seismul a fost revizuit la 6,6 și a fost perceput în mare parte din teritoriul țării.

În curs de actualizare 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response