NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Cutremurul de sâmbătă are replici în Guvernul României. Scandal monstru în Executiv: Șeful corpului de control și-a șters postarea critică de pe Facebook după ce s-a suparat Raed Arafat

UPDATE ora 11.00

Valentin Mircea a precizat pe pagina sa de Facebook: “Opiniile exprimate pe aceasta pagina reprezinta exclusiv pozitia personala a autorului”. 

Şeful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, și-a șters de pe Facebook criticile la adresa instituțiilor statului, care nu și-au făcut treaba imediat după cutremurul de sâmbătă, cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter. El a șters comentariul după ce a primit o replică de la Raed Arafat, secretar de stat care răspunde de situațiile de urgență.

 “IGSU – 0 (zero). Televiziunile de ştiri – 0 (zero). Institutul de Fizică a Pământului – 1 (unu) – a «crăpat» site-ul, iar comunicarea pe paginile de socializare s-a limitat la Twitter! Concluzia preliminară: instituţiile statului român au note maxime la simpozioane şi umflat muşchii, dar nu vă bazaţi pe ele când va lovi un mare cutremur. Mass-media şi mai ales televiziunile sunt odioase: ore întregi nici măcar nu au oferit vreo informaţie elementară despre cutremur şi nu au liniştit oamenii”, a scris pe FB șeful Corpului de Control al premierului.

În replică, secretarul de stat Raed Arafat a catalogat drept periculoasă  afirmaţia lui Valentin Mircea.  “Sincer, sunt îngrijorat. Nu am înţeles acea afirmaţie. În primul rând, că noi am comunicat, iar prima informare pe aplicaţia telefonică a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost la ora 3 dimineaţa. Oamenii trebuie să aibă încredere în instituţiile statului. Noi ne bazăm pe încrederea oamenilor” a declarat acesta presei. Arafat a mai spus că informațiile pentru populație sunt date după ce sunt verificate, iar recomandările sunt făcute în așa fel încât să nu creeze panică. 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response