NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Cutremur de 6,4 grade pe Richter, în Japonia

Un cutremur cu maginitudinea de 6,4 pe Richter a avut loc, vineri, în largul coastelor orientale ale Japoniei, informează Institutul Geologic American (USGS), citat de RTBF, informează Mediafax.

Seismul s-a produs la ora locală 09.14 (03.14, ora României), la aproximativ 150 de kilometri est-sud-est de oraşul Katsuura, a mai comunicat USGS.

Meteorologii precizează că nu a fost emisă alertă de tsunami, însă, potrivit acestora, seismul ar fi avut o magnitudine de 6,5 pe Richter.

Miercuri dimineaţă, (marţi, 19.21, ora României), un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de moment de 6,1 grade s-a produs în Oceanul Pacific, la est de coastele Japoniei. Sesimul s-a produs la circa 400 de kilometri est de Insula Izu, la adâncimea de 10 kilometri. Epicentrul său a fost la 539 de kilometri sud-sud-est de oraşul nipon Tateyama, la 545 de kilometri sud-sud-est de Katsuura şi la 590 de kilometri de Yokohama.

Cutremurele sunt frecvente în Japonia, unde au loc aproximativ 20 la sută din seismele cu magnitudinea de peste 6 grade pe scara Richter. Pe data de 11 martie 2011, pe coastele de nord-est ale ţării a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter care a fost urmat de un tsunami, declanşând accidentul nuclear de la Fukushima.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response