NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Cupa Mondială din 2022: Qatarul dezminte acuzaţiile de sclavagism.

Un responsabil din Qatar a dezminţit, luni seară, acuzaţiile de sclavagism faţă de cetăţenii nepalzi care vin să muncească în vederea turneului final al Cupei Mondiale din 2022, informează Mediafax citând AFP.

“Nu există sclavagism, nimeni nu este obligat să muncească în Qatar. Informaţiile publicate de The Guardian sunt false, iar cifrele sunt exagerate”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Ali Al-Marri, preşedintele Comitetului Naţional pentru Drepturile Omului.

Conform cotidianului britanic, 44 de muncitori din Nepal, care muncesc în condiţii similare sclaviei, au murit în 2013 pe şantierele din Qatar.

Confederaţia Internaţională a Sindicatelor (ITUC) a estimat că în ritmul actual al deceselor de pe şantierele din Qatar, cel puţin 4.000 de muncitori vor muri până la începerea Cupei Mondiale din 2022.

Coordonatorul comunităţii nepaleze în Orientul Mijlociu, Narinra Bad, care a participat la conferinţa de presă a spus, la rândul său, că “151 de nepalezi au murit în 2013 în Qatar, inclusiv 15 la locul de muncă. Restul au murit din cauze naturale sau în accidente”.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response