NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Cum vor fi protejate in viitor victimile violentei conjugale

Instantele de judecata vor putea de acum incolo sa ordone purtarea de bratari electronice pentru a proteja victimele violentei domestice. Acest lucru nu este o utopie, deoarece va fi mentionat in Codul Penal din Elvetia.

Confederatia helveta va propune un amendament la lege in acest sens, dupa cum a declarat, duminica, Folco Galli, purtatorul de cuvant al Departamentului Federal de Justitie, confirmand un articol din NZZ am Sonntag, citat de Tribune de Geneve fara sa se precizeze cand va fi supus spre consultare.

Articolul 28 litera “b” din Codul Civil da dreptul victimelor sa ceara justitiei pronuntarea unor masuri de protectie in caz de violenta, amenintari sau hartuire.

Printe aceste masuri se afla interdictia de abordare a victimei sau accesul agresorului la o zona bine definita. De fapt, este vorba de dispozitii de drept civil, pentru ca agresorii sa nu fie condamnati in prealabil.

Bratarile electronice sunt deja mentionate in Codul Penal elvetian. Incepand cu anul viitor, tribunalele vor putea sa le impuna unor delincventi sexuali.

Conform Consiliului Federal si al Parlamentului, aceasta tehnologie trebuie aplicata la nivel national in executarea pedepselor. Amendamentul face parte din revizuirea in curs a partii generale din Codul Penal.

Deocamdata, doar cateva cantoane din Elvetia au autorizat acest dispozitiv electronic.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response