NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Cum va fi vremea de ZIUA COPILULUI. PROGNOZA PE TREI ZILE.

Sâmbătă, vremea va fi răcoroasă pentru această dată. Vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descărcări electrice, pe arii relativ extinse în Banat, Crişana, Maramureş si Transilvania si local în Moldova şi vestul Olteniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 27 de grade, informează Realitatea.net.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI

În Bucureşti valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii iunie. Dimineaţa, 10-12 grade şi la amiază în jur de 25. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

VREMEA LA MUNTE

La munte vremea va fi răcoroasă. Vor fi înnorări temporar accentuate şi pe arii relativ extinse, mai ales în cursul zilei, se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Duminică, nici o schimbare în bine. Răcoare şi pe arii relativ extinse, averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

VREMEA LA MARE

La mare, vremea se îmbunătăţeşte. Cerul va fi variabil şi din când în când vor mai fi condiţii de averse slabe, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la începutul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 24 de grade. Temperatura apei mării, în jur de 13 -14 grade. Dar duminică instabilitatea se accentuează din nou. Cerul va fi temporar noros şi vor fi averse slabe, însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 23 de grade. Temperatura apei mării va fi în jur de 12-13 grade.

VREMEA PE REGIUNI

În vestul, nordvstul şi centrul ţării, vremea va fi răcoroasă şi instabilă cu averse şi descărcări electrice pe arii relativ extinse. Maximele sunt în general între 18 şi 20 de grade, izolat 21 la Timişoara şi Alba Iulia.În sud, mai plouă local în vestul Olteniei şi cu totul răzleţ şi slab în rest. În aceste condiţii maximele vor fi mai mari ca ieri: 24 de grade la Drobeta Turnu Severin şi Craiova, 25 la Călăraşi şi 27 la Giurgiu.Vremea mai bună şi în Dobrogea. Numai izolat vor mai fi averse slabe şi descărcări electrice. Maximele sunt in jur de 24 de grade la Tulcea si Conctanta, 25 la Medgidia.Dacă în partea de sud a Moldovei vreme va fi in general frumoasă, cu maxime de 23 de grade la Focşani şi Galaţi, în centru şi nord instabilitatea va fi accentuată, vor fi averse şi descărcări electrice pe arii relativ extinse iar maximele, modeste, între 17 si 21 de grade.

VREMEA PE DOUĂ ZILE

Mâine vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime cuprinse între 18-19 grade în depresiunile transilvane şi 25 de grade la Tulcea. Cerul va fi temporar noros. Vor fi averse şi descărcări electrice pe arii relativ extinse în vestul, centrul, nordul ţării şi la munte şi cu caracter local în celelalte regiuni. În capitală, cerul va avea înnorări şi vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Dimineaţa 11-13 grade. Temperatura maximă va fi de 23… 24 de grade.Luni va ploua în jumătatea de est a ţării şi la munte si cu caracter local în rest. Maximele se vor situa între 15 şi 20 de grade în jumătatea de nord între 20 si 25 de grade în cea de sud, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării.În Bucureşti, cerul va fi mai mult noros şi va ploua. Dimineaţa 11-13 grade. Maxima: 23 de grade.

TENDINŢA

Masa de aer rece venit din regiunile polare peste vestul continentului pina in bazinul central al Marii Mediterane a ajuns ieri si in tara noastra si va intirzia aici citeva zile. Prin urmare vara incepe cu valori termice modeste, pe areale extinse chiar sub limitele climatologice ale perioadei – cu alte cuvinte vreme racoroasa pentru un inceput de iunie, indeosebi in regiunile intracarpatice, pina pe marti cel putin. Ploile, astazi mai putine si mai slabe cantitativ decit in zilele trecute, nu isi vor mentine tendinta de diminuare. Pina pe la mijlocul saptaminii viitoare fenomenele de instabilitate vor fi prezente in mai toate regiunile.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response