NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Cum te poti imbolnavi din cauza smartphone-ului tau

Telefoanele inteligente pot ameninta sanatatea oamenilor intr-un mod neasteptat. Nu radiatiile emise sunt atat de periculoase, ci bacteriile pe care telefoanele le gazduiesc.

Putini oameni banuiesc cat de multe bacterii se gasesc pe aceste telefoane. Un bun exemplu este ecranul, pe el adunandu-se microorganisme care sunt favorizate de grasimea adunata in acest loc, scrie inquisitr.com. Informatiile sunt oferite de specialistul in microbiologie Michael Schimdt, de la o universitate de medicina din South Carolina, SUA.

Apropierea telefonului de gura, nas si urechi il transforma intr-un mediu ideal pentru dezvoltarea microbilor. Este posibil ca telefoanele inteligente, atat de mult folosite de oameni acum, sa fie chiar mai murdare decat vasul de toaleta. Ele pot cauza aparitia unor boli precum gripa, diareea si infectiile oculare.

Foarte putini oameni isi curata cu adevarat telefoanele, ei luandu-le peste tot, inclusiv la toaleta. In plus, nu se stie foarte clar daca solutiile dezinfectante nu dauneaza ecranului telefonului.

Specialistii americani nu sunt inca lamuriti in privinta problemelor de sanatate pe care telefoanele le cauzeaza din acest motiv, spune doctorul Jeffrey Cain, presedinte al unei asociatii a medicilor de familie. El spune ca riscul de imbolnavire este la fel de mare precum cel prezentat de locurile pline de bacterii din baie.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response