NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Cum se transformă lumea după ce Trump a fost ales președintele SUA. 12 schimbări importante care s-au petrecut în câteva ore după ce s-a aflat rezultatul alegerilor pentru Casa Albă | Cel mai citit articol de informare al săptămânii

Donald Trump va deveni, oficial, preşedintele SUA abia în ianuarie 2017, dar în doar câteva ore de la anunţarea rezultatelor scrutinului de marţi, au început să apară unele schimbări. The Independent a făcut un top al celor mai importante.


SEMNAL DE ALARMĂ. Secretarul General NATO îl avertizează Trump: Ne confruntăm cu o Rusie tot mai agresivă la estul Europei şi cu violenţe tot mai mari în sud
1. Un important oficial din guvernul israelian a spus că „s-a terminat” cu ideea statului palestinian.

În opinia ministrului izraelian al educaţiei, Naftali Bennet, victoria lui Trump „este o ocazie pentru Israel de a retrage imediat noţiunea de Stat Palestinian”.

2. Femeile musulmane din America se întreabă dacă vor fi în siguranţă purtând vălul hijab.

Pe reţelele de socializare au apărut tot felul de mesaje de îngrijorare:

– Mi s-a rupt inima când am văzut cât de tare plânge mama pentru că este mult mai speriată decât mine de rasismul cu care ne vom confrunta pentru că purtăm hijab.

– Mama mi-a trimis un SMS cu mesajul „te rog nu purta hijabul”, iar ea este cea mai religioasă persoană din familia noastră.

– Sora mea de 8 ani tocmai mi-a spus că se teme să fie musulmană. Mi-a rupt inima. Plâng. Nu-mi spuneţi că vorbele lui nu contează.

3. În marile oraşe americane au avut loc demonstraţii anti-Trump, cu răsturnări şi incendieri de maşini.

Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva victoriei republicanului. În oraşe din California, Oregon şi Washington au fost demonstraţii de furie, cu obiecte aruncate, ferestre sparte şi efigii incendiate.

4. Pieţele financiare s-au dat peste cap în toată lumea.

Investitorii s-a axat pe achiziţii sigure, ca aurul, în timp ce bursele de mărfuri au fost foarte volatile. Moneda mexicană, peso, s-a prăbuşit, iar bursele Nikkei şi FTSE au căzut.

5. Sarah Palin spune că Marea Britanie şi SUA „se vor cupla”, având în vedere Brexit-ul şi victoria lui Trump.

Fosta guvernatoare de Alaska, vizată pentru o poziţie în cabinetul Trump, a spus reporterilor că poporul va prelua guvernarea.

6. Fostul lider KKK, David Duke a declarat că noaptea alegerilor a fost „una dintre cele mai emoţionante nopţi” din viaţa sa.

„Să nu aveţi nici o îndoială că oamenii noştri au jucat un rol important în alegerea lui Trump”, a spus el.

7. Acţiunile la companiile de energie regenerabilă care operează în SUA au luat-o razna la anunţarea rezultatului alegerilor prezidenţiale.

Donald Trump declarase în campania electorală că schimbările climatice sunt un haos perpetuat de China pentru a paraliza economia americană.

8. Acţiunile companiilor militare au înregistrat creşteri record.

9. Parlamentul rus a sărbătorit anunţul victoriei lui Trump prin lungi aplauze în plen.

Vladimir Putin i-a trimis lui Donald Tramp o telegramă de felicitare, în care-şi exprima satisfacţia pentru înfrângerea candidatei democrate, Hillary Clinton.

10. Site-ul de imigrări al Canadei s-a blocat din cauza accesărilor nenumărate făcute de americanii care căutau metode de a pleca repede din SUA după ce au aflat că Trump este viitorul preşedinte.

11. Liderii jihadişti s-au bucurat de rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA.

„Victoria lui Trump este o lovitură grea dată celor care promovează eficienţa sistemului democratic”, a spus un purtător de cuvânt al Al-Qaeda.

12. Ministrul mexican de externe a declarat că nu vor plăti zidul pe care Trump a promis în campanie că-l va ridica la graniţa cu Mexicul.Citiți și filmul zilei in care Trump a fost ales președintele SUA și lumea s-a schimbat

Reacţiile liderilor politici europeni: Viktor Orban spune că democraţia încă trăieşte în America, iar Marine Le Pen, șefa partidului extremist francez Frontul Național, a fost prima care l-a felicitat pentru rezultat. Citiți mai multe declarații aici.

Ajungerea lui Donald Trump la Casa Albă este ceea ce se întâmplă atunci când este democraţie, scrie presa chineză de stat, citată de The Independent. Citește și: Comuniștii din China jubilează după alegerea lui Trump: Asta se întâmplă dacă e democraţie

Klaus Iohannis l-a felicitat pe Donald Trump pentru numirea în funcţie de preşedinte al SUA, asigurându-l că România se angajează ferm să aprofundeze, şi pe viitor, cooperarea bilaterală

Traian Băsescu comentează rezultatele alegerilor prezidenţiale din SUA: După Brexit, SUAexit! Prea mult pentru anchilozata UE

Adrian Năstase: Autoritățile de la București nu trebuie să mai permită ca politica americană să fie condusă de personaje care au încercat să se poziționeze ca guvernatori pentru România

Ion Iliescu: Faţă de Statele Unite trebuie să manifestăm şi deschidere şi înţelegere şi să consolidăm ceea ce avem

Victor Ponta explică rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA: Poporul american a fost de acord cu Trump şi l-a votat şi poporul ştie mai bine întotdeauna ce trebuie făcut

Călin Popescu-Tăriceanu, despre alegerile prezidenţiale din SUA: Nu cred că rezultatul alegerilor din SUA va influența într-un fel situația din RomâniaCum este afectata soarta României de rezultatul alegerilor din SUA. Opiniile vocilor ”România liberă”

Răzvan Chiruță, redactor-șef România Liberă: Trump câștigă. Ce pierde restul lumii | OPINIE

Alegerea lui Donald Trump închide, practic, acest cerc vicios al tot mai profundei intoleranțe. Misoginia, rasismul, agresivitatea față de migranți, pro-putinismul – propovăduite de cel care a devenit aproape liderul celei mai mari puteri a Planetei – sunt de acum, în mintea celor care le iubeau în ascuns, valori care pot fi strigate deschis, scrie Răzvan Chiruță. Citește aici tot editorialul!

Cătălin Prisăcariu, senior editor România Liberă: Trump my ride! | OPINIE

Deocamdată, însă, ce a făcut Trump atât în campanie, dar și în discursul de proaspăt președinte ales, a fost rețeta celebrului show “Pimp my ride”: a promis că va prelua o rablă și o va transforma într-o super mașină (și se referea și la mecanică, și la caroserie). Deocamdată, însă, show-ul lui Trump e abia la început: a convins America să i se lase pe mână.O Americă de nord cu probleme grave de imigrație, măcinată de violențe generate de rasism, împărțită de două mandate ale unui președinte democrat (Obama) care a scuturat sistemul social din temelii (Obamacare e doar un exemplu). Citește întreg comentariul aici!

Silviu Sergiu, senior editor România Liberă: De ce alegerea lui Trump nu este un dezastru | OPINIE

Cred că sunt mari șanse ca președintele Donald Trump să nu semene deloc cu candidatul la Președinție Donald Trump. America are instituții suficient de puternice pentru a stopa eventualele derapaje ale noului președinte. Avantajul este că, în timpul mandatului său, sistemul american de ”checks and balances” va fi permanent în alertă, iar acest lucru va întări instituțiile. Citește comentariul integral aici!

Mircea Marian, senior editor România Liberă: Trump ne dă o lecție din State: Nu blocați referendumul privind definirea familiei

Nu se întâmplă asta. Oamenii mint când sunt chestionați de operatorii de sondaje și sunt cinstiți doar când ajung în cabina de vot. Albii, creștini, din clasa de mijloc sau săraci, sunt singurul grup social care poate fi insultat. Oamenii pot fi numiți „țărănoi” sau inculți și nimeni nu-i consideră discriminați. Era normal să reacționeze… Citește comentariul integral aici!

Marian Gârleanu, jurnalist România Liberă: YES, Donald J. TRUMP is the president! | OPINIE

Nord-americanii au demonstrat că sunt o democrație adevărată, care nu se ia după sondaje. Iar semnalul dat de urmașii lui Lincoln este echivalent cu cel al Brexit-ului în care sistemele globaliste și corupte trebuie să se încline în fața voinței suverane a popoarelor. Da că Uniunea Europeană cu Germania pe post de lider, nu va lua în calcul voința electoratului,  atunci zilele sale în această formulă, vor fi numărate. Citește comentariul complet aici!

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response