NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Cum sa-ti pregatesti pisicile pentru sezonul rece

Iarna se apropie cu pasi repezi si cu totii ne scoatem hainele groase. Insa ce este de facut atunci cand vine vorba despre cei mai buni prieteni ai nostri, animalele? De aceasta data, in atentia specialistului sunt pisicile.

Pisicile de curte reprezinta o categorie de animale care se lupta cu frigul si ar fi bine ca pe perioada iernii acestea sa poata fi tinute in interiorul locuintei.

In acest scop pregatirea pisicii se va face treptat, pentru inceput castronul cu mancare va fi oferit in interiorul locuintei, urmand ca usile sa fie ulterior inchise. Atunci cand pisica va da semne de neliniste, i se va da drumul afara pentru a evita stresarea acesteia. Cu timpul pisica se va obisnui sa ramana in cea mai mare parte din zi in casa si va cere singura sa fie scoasa afara pentru nevoi.

In cazul in care animalul nu poate fi obisnuit, i se va amenaja un culcus intr-un loc uscat, ferit de vant si umezeala. Culcusul va fi tapetat cu paie si nu cu carpe, deoarece carpele pastreaza umezeala.

Hrana va fi una bogata in calorii, necesarul energetic al animalelor de exterior fiind mult mai mare. Apa se va verifica de mai multe ori pe zi, pentru ca exista pericolul inghetului, iar animalele sa se deshidrateze.

In timpul iernii, pisicile de curte pot fi expuse la anumite accidente. De foarte multe ori pisica se baga sub masina pentru a beneficia de caldura motorului. De aceea, atunci cand repornim masina ar fi bine sa ne asiguram claxonand de cateva ori ca pisica sa nu fie in situatia de a fi strivita.

Citeste si cum trebuie sa pregatesti cainele pentru iarna

Antigelul este o substanta care a pus de foarte multe ori in pericol viata animalelor de curte. Este o substanta dulce, consistenta, pe care animalele o ling fara nicio ezitare. Intoxicatia cu antigel este letala, daca pentru caini este nevoie de cantitati foarte mici, la pisica este de ajuns doar sa se spele pe labute dupa ce a luat contact cu aceasta substanta si antigelul ii va fi fatal.

Pisicile de apartament

In cazul acestora nu sunt diferente majore in parametrii microclimatului. Ele pot manifesta o cadere mai accentuata a parului la inceputul sezonului rece. Aceasta naparlire nu este la fel de importanta ca cea a pisicilor de exterior, care-si schimba mai pronuntat textura si desimea blanii.

In perioada naparlirii este indicat ca perierea pisicilor sa se faca mai des decat de obicei, evitand in felul acesta ca in timpul toaletarii sa ingere o cantitate insemnata de par.

Anca Ivan – Specialist Animax
www.animax.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response