NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Cum ar fi aratat lumea daca John F. Kennedy n-ar fi murit in atentatul din Dallas?

Moartea lui John F. Kennedy ridica peste decenii semne de intrebare si incita imaginatia ganditorilor lumii, care ofera ipoteze legate de ce s-ar fi ales de Statele Unite, daca presedintele american ar fi supravietuit atentatului din Dallas.

Cum ar fi aratat astazi lumea, daca nu ar fost acele impuscaturi fatale din anul 1963, care l-au ucis pe presedintele american Kennedy?, se intreaba Deutsche Welle.

Multi au incercat sa raspunda la aceasta intrebare. Pentru amatorii teoriilor conspirationiste, Kennedy a fost un reformator si un mesager al pacii, ucis de cei care nu isi doreau aceste doua lucruri. Daca “fortele intunericului” nu l-ar fi omorat, razboiul din Vietnam s-ar fi incheiat mai devreme, iar Razboiul Rece nu ar fi durat atat, sustin ei.

In romanul “Idlewild”, jurnalistul britanic Mark Lawson descrie ce s-ar fi intamplat daca Kennedy ar fi supravietuit atentatului din Dallas.

Din cauza razboiului din Vietnam, el si-ar fi incheiat cel de-al doilea mandat din postura de cel mai nepopular presedinte din istoria SUA. “Kennedy, cati copii ai omorat azi”?”, ar fi strigat demonstrantii in fata Casei Albe. Sa nu mai vorbim ca, din cauza legaturii sale cu Marilyn Monroe, Kennedy s-ar fi despartit de Jackie, mai spune Lawson.

Intr-o alta carte, “22 noiembrie 1963”, celebrul autor american Stephen King prezinta o calatorie in trecut a eroului sau din secolul 21, pentru a impiedica unul dintre cele mai dure atentate din istoria umanitatii. Eroul lui King reuseste, dar asta nu il ajuta pe Kennedy sa se mentina in varf.

Chiar anul urmator, acesta pierde alegerile prezidentiale, evenimentele din Vietnam conduc la izbucnirea unui razboi nuclear, iar in anul 2012, in care salvatorul lui Kennedy se intoarce dupa misiunea din Dallas, America este un loc al intunericului si terorii.

Dintre toate variantele, un singur lucru este cer: atentatorul din Dallas l-a transformat pe politicianul John F. Kennedy intr-un mit.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response