NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Cristian Popescu Piedone a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru 11 acte penale prin care, în calitate de primar, a favorizat trei firme controlate de copiii săi

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost trimis, luni, în judecată pentru 11 acte materiale înscrise în săvârșirea a trei infracțiuni de conflict de interese. În limbaj comun, Piedone a semnat 11 documente oficiale necesare pentru buna funcționare, în Parcul Copiilor  din Capitală, a celor trei firme controlate de copiii săi.

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Piedone, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de conflict de interese (11 acte materiale).

În rechizitoriul procurorilor se precizează că, în perioada 2013 – 2014, în calitate de primar al Sectorului 4 Bucureşti, Cristian Popescu Piedone ar fi semnat acorduri şi autorizaţii de funcţionare pentru SC God Trust Enterprises SRL, având ca obiect principal de activitate restaurante, societate la care numiţii P.V. şi P.A.M., copiii acestuia, rude de gradul I, deţin calitatea de asociat şi funcţia de administrator, şi în urma obţinerii cărora unitatea a început/ şi-a desfăşurat activitatea comercială.

Totodată, în aceeași calitate, primarul de atunci Cristian popescu Piedone, în perioada 2013- 2015, ar fi semnat pentru SC Sport Team Kart SRL, având ca obiect principal de activitate alte activităţi recreative şi distractive, două acorduri de funcţionare pentru punctul de lucru din Parcul Lumea Copiilor, zona karturi, sector 4 Bucureşti, societate la care numitul P.V. (fiul acestuia) deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, şi în urma cărora unitatea ar fi început/ şi-ar fi desfăşurat activitatea comercială, mai spuns procurorii.

De asemenea, în calitate de primar al Sectorului 4 Bucureşti, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone ar fi semnat, în anul 2015, acordul de funcţionare pentru un punct de lucru din București al SC Chocoland SRL, având ca obiect principal de activitate comerţ cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie şi produselor zaharoase, în magazine specializate, societate la care numita P.A.M.( fiica acestuia) deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, şi în urma cărora unitatea a început desfăşurarea activităţii comerciale.

În 14 septembri, ANI a sesizat Parchetul General, după ce a constatat că Piedone a încălcat conflictul de interese în materie penală. ANI preciza că, în calitate de primar al sectorului 4, Piedone ar fi semnat, în perioada 2013 — 2015, șase acorduri de funcționare și două autorizații de funcționare pentru God Trust Enterprises SRL, Sport Team Kart SRL și Chocoland SRL, societăți la care copiii săi dețin calitatea de asociat și funcția de administrator.

Pe lângă cele șase acorduri de funcționare și două autorizații, ANI reclama atunci și faptul că, începând cu anul 2013, SC Sport Team Kart SRL, societate administrată de fiul lui Piedone, ar fi încheiat patru contracte cu Administrația Domeniului Public Sector 4, instituție subordonată Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafețe de 400 mp, însă, în urma măsurătorilor efectuate, a rezultat că aceasta ocupă suprafața de 2.234 mp.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 4 București.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response