NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Coreea de Sud îşi remaniază guvernul după scandalul legat de amestecul în chestiuni de stat al unei prietene a președintei

Președinția sud-coreeană a anunțat miercuri numirea unui nou prim-ministru și a unui nou ministru de finanțe, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Kim Byong-joo, fost secretar prezidențial în mandatul fostului președinte Roh Moo-hyun, îl înlocuiește pe Hwang Kyo-ahn în postul de premier, care în Coreea de Sud are un rol în bună măsură administrativ.

Yim Jong-yong, președintele Comisiei pentru Servicii Financiare, apreciat de politicieni și de comunitatea de afaceri, a fost desemnat ca vicepremier și ministru de finanțe, în locul lui Yoo Il-ho.

Schimbarea politică la vârf, care vizează și postul de ministru pentru siguranța publică și securitate, survine pe fondul unui scandal legat de amestecul în chestiuni de stat al unei prietene a președintei Coreei de Sud, Park Geun-hye. Choi Soon-sil a fost arestată preventiv, iar Park și-a cerut scuze publice pentru că i-a permis accesul la versiunile de lucru ale discursurilor prezidențiale în primele luni de mandat.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response