NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Controversa privind modificarea definiției familiei face prima victimă. Un activist gay, organizator al marșului pro-LGBT din weekend, a fost amenințat cu moartea: ”Te calc cu mașina, te omor”

Un activist gay, care a fost implicat în organizarea marșului de sâmbătă pentru drepturile minorităților sexuale, a fost amenințat cu moartea în mod repetat, după ce Coaliția pentru Familie a publicat pe contul său de Facebook numărul de telefon al bărbatului. În replică, Coaliția a respins acuzația, într-un punct de vedere remis redacției, spunând că doar a fost distribuit un articol publicat în presa online, unde era trecut numărul de telefon al activistului.

Găsiți în galeria foto unul din mesajele de amenințare cu moartea primite de activist, postarea Coaliției pentru Familie, postarea lui Mihai Tociu, imagini de la marșul pro-LGBT și de la contramanifestația din București. 


Citește și: FOTO + VIDEO: Sute de persoane s-au adunat sâmbătă, în Piața Romană, pentru a participa la marșul „Dumnezeu nu face politică”

La o zi după marșul ”Dumnezeu nu face politică”, la care au participat aproximativ 500 de oameni, care le-au transmis politicienilor că ”drepturile omului nu sunt negociabile” și au cerut respingerea referendumului schimbarea definiției familiei în Constituție, unul dintre organizatori, M.F., a fost sunat în repetate rânduri și a primit mesaje de amenințare că va fi omorât. Activistul a depus plângere la Poliție și a declarat că se teme pentru viața și siguranța lui.

”Am ajuns să mă tem pentru viața mea, pentru siguranța mea. Să fiu amenințat cu moartea în casa mea, în tara mea, din cauza mesajului anti-homosexualitate propagat de organizații creștine și conservatoare”, a spus activistul.

Te calc cu mașina, te omor

”Agresor: Băi, să nu te mai sun, nenorocitule, că te calc cu mașina. Ai b***t p***

MF: hmm

Infractor: Aia care o s***i mereu, nenorocitul dr***. Ești în România aici. Du-te, bă, în alte tări, du-te în Zimbabwe, să vezi că la homosexuali le ia capul ăia, bă, în Zimbabwe. Te-ai găsit tu, vrei drepturi, ce drepturi să iei, în g*** mă-tii, mai multe ca mine – un om normal.

MF: Te rog să nu mă mai suni. 

Infractor: Ce să nu te mai sun, bă te caut, fir-ai. Aoleu. Te omor, bă! Te omor. ”

Acesta este doar unul din apelurile de amenințare primite de activist, după ce numărul lui de telefon a apărut pe pagina de Facebook a Coaliției pentru Familie și pe contul lui Mihai Tociu, unul dintre cei care au venit sâmbătă la marș și au manifestat contra persoanelor LGBT, a arătat asociația Accept, într-un comunicat remis redacției.

De altfel, Mihai Tociu a intrat în atenția publică după ce și-a depus candidatura pentru un loc în cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, fiind contestat de organizațiile pentru drepturile omului, după ce a susținut, pe blogul său, că dorește “relocarea țiganilor din întreaga Europă într-un stat asiatic,” întrucât romii “nu sunt doriți de niciunul dintre statele europene”.

Citește și: Controversele continuă la CNCD: Doi independenți și o candidată a PNL, contestați de ONG-uri

Activistul Vlad Viski: Violența de pe Facebook se traduce și în viața reală

Avocata pentru drepturile omului Iustina Ionescu a atras atenția că motivul pentru care s-a ajuns în această situație este din cauza promovării mesajului de excludere a persoanelor LGBT din societate: „Demersul Coaliției pentru Familie începe să aibă roadele reale pe care Pro Vita, Asociația Părinți pentru Ora de Religie, Mihai Gheorghiu și Mihai Tociu și le-au dorit de la bun început. Mesajul generalizat de excludere a persoanelor LGBT din societate, scoaterea lor în afara normalității și a protecției legale, ascuns sub masca unor așa-zise valori tradiționale, a fost preluat de autorul infracțiunii. Politicienii au datoria să se gândească de două ori dacă susțin și ei acest mesaj de excludere, prin votul pe care îl vor da în plenul Parlamentului la primăvară. În cazul în care noii parlamentari vor vota în favoarea redefinirii familiei în Constituție, organizarea unui referendum și a campaniei aferente va duce negreșit la o escaladare a violenței față de persoanele LGBT”.

Și președintele organizației MozaiQ, activistul Vlad Viski, a precizat că ”violența de pe Facebook se traduce și în viața reală. Observ o radicalizare a discursului public care, iată, are efect și asupra colegului nostru. Vă garantez că nu este un caz izolat, iar clasa politică trebuie să fie responsabilă și să nu lase acest subiect să ducă la violență. Nu așa ne protejăm cetățenii LGBT, ci acordându-le respectul cuvenit”.

Coaliția pentru Familie: În textul preluat pe Facebook, nu se atrage atenția asupra persoanei activistului

Pe de altă parte, Coaliția pentru Familie a precizat, într-un punct de vedere solicitat de RL, că respinge acuzația că ar fi circulat pe Facebook numărul de telefon al activistului și că doar a distribuit pe rețeaua de socializare un articol din presa online, care conținea, într-o fotografie, respectivul număr de telefon: ”Interesul pentru preluarea imaginii din articolul de presă rezultă din referințele pe care sloganurile înscrise pe foaie le fac la inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției pentru ocrotirea familiei și a căsătoriei. În textul anexat imaginii, postat pe pagina de Facebook a Coaliţiei pentru Familie, nu se face nicio referire şi nu se atrage în niciun fel atenţia la persoana activistului, ci exclusiv la sloganurile scandate, comentate critic”, precizează Coaliția.

Totodată, membrii Coaliției au precizat că nu au ”nici un fel de legătură” cu Mihai Tociu, Mihai Rapcea și Adrian Grigoriu, care au contramanifestat sâmbătă, față de marșul pro-LGBT. Ei au venit cu mesaje de tipul ”Democracy is a lie” și ”Convertesc lesbiene”. Asociația Accept a atras atenția că cei trei nu au fost amendați, deși, în urmă cu o lună, doi tineri au fost amendați pentru că au venit cu foi pe care scria ”Toleranță” la manifestația Coaliției pentru Familie din Oradea, pro-referendumul pentru modificarea Constituției.

Inițiativa Coaliției pentru Familie, privind modificarea Constituției, pentru ca familia să fie definită drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie, a stârnit numeroase polemici în societatea civilă. Membrii Coaliției și-au dorit ca referendumul să fie organizat odată cu alegerile parlamentare, pentru a avea cvorum, în vreme de organizațiile pentru drepturile omului au avertizat că alegerile vor fi deturnate în acest fel, iar inițiativa urmărește ”perpetuarea discriminării în baza orientării sexuale”.

În curs de actualizare 


Citiți mai multe pe acest subiect aici: 

Controversă. Societatea civilă le cere senatorilor să respingă inițiativa Coaliției pentru Familie, privind modificarea definiției familiei: Se urmărește deturnarea procesului electoral și poluarea cu mesaje homofobe

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response