NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Condamnări cu executare în Dosarul Transferurilor. Ioan Becali – șapte ani și patru luni, Victor Becali – cinci ani și opt luni, Cristi Borcea – șapte ani și 10 luni, iar judecătoarea Geanina Terceanu – cinci ani și jumătate

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, joi, pe Cristian Borcea la 7 ani şi 10 luni de închisoare, pe Ioan Becali la 7 ani şi 4 luni de închisoare, pe Victor Becali la 5 ani şi 8 luni, iar pe fosta judecătoare Geanina Terceanu la 5 ani şi 6 luni în “Dosarul transferurilor”.

Procesul a vizat o mită de 195.000 de euro primită de Terceanu în perioada când era judecătoare la Tribunalul Bucureşti, în schimbul unei soluții favorabile în dosarul transferurilor de jucători. Instanța a mai dispus confiscarea sumei de 195.000 euro de la Geanina Terceanu, banii reprezentând mita primită de aceasta, informează Agerpres.

Decizia de joi a Curții de Apel nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa supremă.

În plus, avocatul George-Antonie Iorgovan a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare și efectuarea a 60 de zile muncă în folosul comunității, iar avocatul Daniel-Costel Petre a primit un an cu executare, ambii fiind acuzați de mărturie mincinoasă.

Potrivit deciziei CAB, Ioan și Victor Becali au primit câte 3 ani închisoare pentru dare de mită, pedepse contopite cu cele din dosarul transferurilor, iar în final ei vor avea de executat 7 ani și 4 luni, respectiv 5 ani și 8 luni închisoare. În cazul lui Ioan Becali, judecătorii de la Curtea de Apel București au dispus și anularea deciziei prin care a fost eliberat condiționat.

De asemenea, Cristian Borcea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni pentru dare de mită, pedeapsă contopită cu cea din dosarul transferurilor, rezultând 7 ani și 10 luni.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Conform DNA, în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul București, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbaliști, în care frații Becali și Cristian Borcea, alături de alți conducători din fotbal, fuseseră trimiși în judecată pentru înșelăciune și evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, magistratul a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații, în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 (‘fapta nu există’).

Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunța această soluție de achitare, Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009 — mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro.

“Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată lui Terceanu de către inculpații Becali, iar suma de 10.000 de euro de către inculpatul Borcea. În cursul anului 2009, o parte din banii primiți în modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folosiți de Terceanu la achiziționarea unei locuințe (al cărei preț total a fost de 93.000 euro)”, susțin procurorii.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response