NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Comisarul șef Berbeceanu, fost șef al BCCO Alba: Băsescu minte, eu nu i-am trimis niciun raport

Comisarul șef Traian Berbeceanu, fost șef al BCCO Alba, susține că Traian Băsescu minte atunci când spune că ar fi primit un raport de la el, informează luni site-ul hunedoaralibera.ro.

Fostul șef al BCCO Alba face precizări în legătură cu informațiile din dosarul său „folosite” de politicieni.

Comisarul șef Traian Berbeceanu a reacționat după ce fostul președinte al României a declarat la România Tv că a primit raportul șefului BCCO Alba Iulia în 2013.

Berbeceanu a declarat pentru Hunedoara Liberă că Traian Băsescu minte, întrucât acel raport nu a fost niciodată transmis Președintelui sau Administrației Prezidențiale, chiar dacă fusese redactat pe laptop. Traian Berbeceanu mai spune că Traian Băsescu nu avea cum să știe de existența acelui raport care îi era adresat, decât dacă cineva din interiorul DIICOT l-ar fi informat despre rezultatul perchezițiilor informatice efectuate asupra laptopului său, percheziții care s-au dovedit a fi fost efectuate ilegal.

„Domnul Băsescu minte! Nu e adevărat că ar fi primit un raport de la mine, pe care l-ar fi direcționat șefului IGPR. Se poate verifica și corespondența de la cancelaria Președintelui. Nu am trimis acel raport nici Președintelui, nici Administrației prezidențiale. Eu am redactat acel raport, pe care l-am înmânat personal șefului IGPR de la acea vreme, domnul Petre Tobă. Pe laptopul meu am redactat rapoarte similare adresate președintelui Traian Băsescu și premierului de la acea dată, Victor Ponta, dar nu le-am trimis! Acel laptop mi-a fost ridicat de DIICOT la perchezițiile din octombrie 2013. Perchezițiile informatice au fost efectuate ilegal de DIICOT – Structura Centrală, cu încălcarea procedurilor, fapt confirmat de Tribunalul București și Curtea de Apel București, instanțe care le-au declarat nule și le-au exclus ca probe în camera preliminară”, a declarat, pentru Hunedoara Liberă, comisarul șef Traian Berbeceanu.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response