NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Comisarul Marius Maghiari de la Poliția Rutieră a fost trimis în judecată pentru părăsirea locului accidentului și ștergerea urmelor

Comisarul Marius Maghiari, fost șef de serviciu la Brigada Rutieră a Capitalei, a fost trimis în judecată, vineri, alături de alte zece persoane, informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

În acest dosar, Marius Maghiari este acuzat de părăsirea locului accidentului și de ștergerea urmelor acestuia.

Anchetatorii au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a lui Maghiari pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, participație improprie la fals intelectual, instigarea la fals intelectual și instigare la abuz în serviciu.

La rândul lor, Mihăiță Georgică Anghel, Nicolae Smercinschi, Cristian Trandafir, Liviu Canea și Gheorghe Ovidiu Sanfira sunt acuzați de favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și fals intelectual.

Marian Marius Lupu Pasăre și Ion Daniel Bocan sunt acuzați de favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu.

Auraș Țuțui este acuzat de favorizarea făptuitorului, tentativă la fals intelectual și abuz în serviciu, Daniel Piștea e acuzat de favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu, iar Marius Mihai Zaharia de favorizarea făptuitorului.


Citește și:  Cum se apără comisarul Marius Maghiari, acuzat că ar fi dat cu mașina peste o femeie

“În 15 ani de zile nu am văzut niciodată ca o victimă care, în termen trei luni de zile, să depună plângere, să fie chemată insistent la Parchet, să fie ameninţată că dacă nu vine va fi adusă cu mandat, după care i s-a montat aparatură atât ei, cât şi fratelui ei şi au fost trimişi să se vadă cu mine pentru a mă instiga prin nişte întrebări ce nu au nicio legătură cu realitatea”, a declarat Maghiari.


Potrivit rechizitoriului, la data de 8 iunie 2015, în timp ce conducea un autovehicul, Marius Maghiari ar fi lovit și proiectat pe carosabil persoana vătămată T.A., după care a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de cercetare penală sau a procurorului.

Maghiari ar fi modificat starea locului prin luarea victimei și plecarea cu autoturismul implicat în accidentul rutier și ar fi șters urmele acestuia.

El a transportat victima la o unitate spitalicească, unde a susținut că aceasta prezintă traumatism cranio-cerebral ca urmare a căderii accidentale de la 4-5 m înălțime, arată anchetatorii.

Astfel, Marius Maghiari ar fi determinat cu știință (prin declararea unor aspecte nereale) întocmirea în fals a înscrisului autentic (foaia de observație medicală), indică sursa citată.

Conform procurorilor, ulterior, cu ajutorul comisarului Daniel Piștea, adjunct la Brigada Rutieră București, și al lui Ioan Daniel Bocan, șeful Secției 2 Poliție, împreună cu alți doi polițiști de la Brigada Rutieră — Liviu Daniel Canea și Auraș Eugen Țuțui, precum și cu trei agenți de la Secția 2 de Poliție — Mihăiță Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira, Marian Lupu Pasăre ar fi încercat să mușamalizeze accidentul rutier.

Dosarul a fost trimis Judecătoriei Sectorului 1 București.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response