NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

#Colectiv 1 AN. Peste 4.000 de oameni și-au anunțat participarea la marșul tăcut, în memoria victimelor de la Colectiv

Peste 4.000 de oameni și-au anunțat participarea la marșul tăcut, care va fi organizat duminică, în memoria celor 64 de oameni care și-au pierdut viața în incendiul de la clubul Colectiv, la un an de la tragedie.

Marșul tăcut va avea loc între orele 13.00 și 16.00 și va începe la Piața Universității. Participanții vor merge în fața clubului, unde vor depune flori și lumânări și vor ține un minut de reculegere. 


Citește și: #Colectiv 1 AN. Raed Arafat explică de ce nu a demisionat după tragedie: Ne-am obişnuit ca la fiecare situaţie de urgenţă cineva să plece

Raed Arafat a ales să rămână în funcție întrucât nu consideră că a fost vorba de neglijenţă în intervenţia de la incendiu. În schimb, persoanele care i-au cerut demisia au avut “anumite motive”, spune secretarul de stat… citește mai departe aici …


Pe pagina de Facebook a comemorării, peste 4.500 de oameni și-au anunțat participarea, iar alți 8.000 de oameni s-au declarat interesați să participe. 

”Pentru puritate, dar si pentru delimitarea de alte actiuni asemanatoare, dar cu potential politic, ce vor avea loc in aceeasi data si in aceeasi locatie, le propunem participantilor la acest mars tacut si pasnic – sa poarte o banderola alba pe brat sau o esarfa alba. Nu e un parastas, e o celebrare a celor departe de noi. NU vor fi acceptate temele politice”, au anunțat organizatorii. 


Citește și: #COLECTIV 1 AN. Artiştii, invitaţi să cânte în cadrul unui eveniment caritabil dedicat victimelor şi răniţilor din tragedia Colectiv , au adus un tribut emoţionant în onoarea acestora – VIDEO


În noaptea de 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv din Capitală, în care erau peste 400 de tineri care participau la un concert al trupei Goodbye to Gravity, a izbucnit un incendiu, în urma căruia au murit 64 de persoane. Protestele declanșate în urma tragediei au dus la căderea Guvernului și declanșarea mai multor anchete penale. 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response