NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Circulația trenurilor este blocată în județul Harghita din cauza unui brad căzut peste firele electrice

Traficul feroviar este blocat între gările Băile Tușnad și Tușnad Sat, după ce un brad încărcat cu chiciură a căzut peste calea ferată și a rupt firele electrice, informează vineri Agerpres.

Șeful Poliției Transporturi Feroviare Harghita, Constantin Nuț, a declarat că firul de contact a fost rupt pe o lungime mai mare, iar pentru remedierea defecțiunii vor interveni specialiștii Centrului de Electrificare.

Trei trenuri deja oprite în stații vor fi tractate cu locomotive Diesel, pentru a putea tranzita zona respectivă și a-și continua drumul. Este vorba de trenul internațional Brașov-Budapesta și de trenurile Regio Brașov-Gheorgheni și Toplița-Brașov.

La fața locului a fost trimis în sprijin și un echipaj de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Harghita.

Reprezentanții CFR nu au putut să estimeze în cât timp se va putea remedia defecțiunea. O problemă similară s-a semnalat și în cursul zilei de joi, tot între Băile Tușnad și Tușnad Sat, când un brad încărcat cu chiciură a rupt firul de contact al căii ferate.

Constantin Nuț a spus că în fiecare an se întâmplă astfel de incidente și că ar trebui să se găsească o soluție pentru tăierea acestor arbori care afectează traficul feroviar.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response