NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Ciprian Marica şi-a anunţat retragerea din fotbal. Sportivul are doar 31 de ani

Am fost mereu deschis față de voi, dar nu mi-e ușor să anunț asta: starea mea fizică nu îmi mai permite să fac lucrurile la același nivel așa cum meritați voi. Așa că pun punct aici carierei mele de fotbalist“, a postat Ciprian Marica pe Facebook.

M-am apucat de fotbal fascinat de nopțile petrecute în stradă la succesele Generației de Aur. M-am apucat de fotbal convins că pot să scot și eu alți copii în strada cu același vis: să joci cu tricolorul pe piept! Am fost Hagi, am fost Lupescu, am fost Popescu, am fost Răducioiu, am fost Dorinel, am fost Ilie, am fost Petrescu, Lăcătuș, Sabău, Stelea, Prunea, Mihali, Prodan. Am fost suporter și fotbalist. Am fost pe buzele voastre la goluri, am fost în nervii voștri când nu mi-a ieșit! V-am văzut fericiți pe garduri, v-am simțit durerea înfrângerilor noastre și mi-am dorit să vă ridic cât mi-a stat mie în putere. De fiecare dată când v-am văzut lacrimile din ochi am uitat de lacrimile mele. M-ați ridicat voi, când n-am putut eu s-o fac singur“. a adăugat atacantul.

Marica recunoaște că fotbalul l-a învățat să iubească și să respecte “aproapele și adversarul”, “să trăiască frumos” și să se “mândrească” cu echipa națională.

Prieteni, am trăit cel mai mare vis al copilăriei, cea mai mare onoare alături de voi: să îmi pot reprezenta țara. Fotbalul m-a învățat tot ceea ce sunt acum, m-a învățat să muncesc, să trăiesc bucuriile, m-a învățat să iubesc, să respect aproapele și adversarul. M-a învățat să trăiesc frumos. Și, mai ales, să mă mândresc. Cu băieții mei, cu voi, cu România! Cu noi! Cu noi toți, echipa națională! (…) Nu am cuvinte, nu îmi ajung pentru câte emoții am. Mulțumesc pentru că pot să te iubesc, România! Mulțumesc fotbalului pentru tot ce mi-a dat! Vă mulțumesc vouă pentru tot ce mi-ați transmis, pentru aprecierile și încurajările voastre. Chiar și când m-ați certat, ați dat sens carierei mele de sportiv! De reprezentant al României!“, a mai scris Marica în mesajul adresat fanilor săi.

Format la Dinamo București, echipă cu care a debutat în prima ligă, la doar 16 ani și 7 luni, Marica s-a transferat în 2004 la Șahtior Donețk, formație la care a evoluat timp de trei ani. El a mai îmbrăcat apoi tricoul formațiilor VFB Stuttgart, Schalke, Getafe și Konyaspor, iar ultima oară a evoluat la Steaua București, în sezonul trecut.

Ciprian Marica are în palmares cinci trofee, toate cucerite cu Șahtior Donețk: trei titluri de campion al Ucrainei (2005, 2006, 2008), o Cupă (2004) și Supercupă a Ucrainei (2006).

Ciprian Marica a disputat 71 de meciuri pentru selecționata României, înscriind 25 de goluri.

loading…

ROMANIATV.NET – Stiri – Sport

Articole asemanatoare

Leave a Response