NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Chişinău. Ponta: România a pregătit 20 de milioane de euro pentru dezvoltarea …

Victor Ponta a declarat, vineri, la Chişinău, că România a pregătit 20 de milioane de euro, bani pe care îi va transfera în conturile Republicii Moldova pentru dezvoltarea infrastructurii preşcolare., informează B1TV.

”Moldova are nevoie de sprijin moral, intenţii frumoase, dar mai ales de lucruri concrete. România are dorinţa şi obligaţia de a face mai mult şi mai repede decât Uniunea Europeană pentru ca Moldova să se integreze în ceea ce înseamnă reguli, standarde ale UE”, a declarat Ponta.

”Am fost onorat să constat că Moldova prin comunitatea sa academică şi comunitară se integrază în UE mai repede decât structurile politice. 2014 e un an esenţial pentru parcusul european al Moldovei. Moldova trebuie să îşi confirme drumul european. România are dorrinţa ca acest drum să fie unul de succes”, a precizat premierul român.

”Cei 20 milioane euro ce vor fi oferiti Moldovei pentru a dezvolta infrastructura preşcolară şi de la 10 zile de la primirea listei cu investiţiile vor fi transferaţi în conturile Republicii Moldova. E un proiect în care oamenii pot să vadă şi să simtă o îmbunătăţire a vieţii”, a mai spus Ponta.

”Prin acordul semnat azi şi prin colaborarea între cele două ministere vreau să extindem proiectele de pregătire a profesorilor, de lucru în comun la programe şcolare şi dincolo de numărul actual de burse am pornit acel tip de sprijin, burse pentur un an de zile pentru toţi studenţii care să studieze în România. Erasmusul de care au beneficiat românii în Europa, trebuie extins pentru studenţii din Moldova în România.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response