NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Cercetatorii confirma: Mintea poate fi controlata

In timpul Razboiului Rece, atat Statele Unite cat si Uniunea Sovietica au efectuat experimente secrete de control al mintii. Acum, oamenii de stiinta au adus dovezi concrete ca acest lucru este posibil.

Stimularea electrica a unor regiuni specifice ale creierului a dus la controlul mintii, potrivit Examiner.

Wim Vanduffel si John Arsenault, impreuna cu Universitatea KU Leuven din Belgia si Massachusetts General Hospital, Statele Unite, au prezentat prima dovada de necontestat a acestui fenomen.

Testele efectuate pe maimute (macaci) au aratat preferintele acestora in alegerea a doua fotografii, care nu erau legate de nicio alta experinta naturala, cum ar fi nevoia de hrana sau de sex.

Stimularea electrica externa a zonei ventrale situate in mijlocul creierului a produs o inversare a alegerii, in toate testele realizate. Schimbarea alegerii poate fi considerata a fi impotriva vointei maimutelor.

Zona tegmentala ventrala a creierului produce un neurotransmitator numit dopamina, care s-a dovedit a fi implicat in sistemul de recompensa, la primate si la om.

Aceasta cercetare a reprezentat prima demonstratie fizica in care sistemul de recompensa existent in creier si in organism a fost initiat si controlat de zona ventrala tegmentala si a eliberat dopamina.

Cercetatorii afirma ca aceste noi cunostinte dezvoltate pot fi utilizate pentru manipularea mintii umane. Tehnologia actuala necesita introducerea unui electrod care sa fie plasat in creier pentru a stimula zona ventrala tegmentala.

Aceasta cercetare poate fi folosita de catre guverne, partide politice si agentii de publicitate pentru a manipula alegerile oamenilor din viitor.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response