NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Ce contin documentele statistice oficiale care arunca in aer rezultatele votului de duminica? Vezi aici de ce referendumul pentru suspendarea presedintelui ar putea fi validat!.

Potrivit senatorului Dan Şova, documentul eliberat de Institutul Naţional de Statistică, la data de 26 iulie 2012, la solicitarea secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, notifică mai multe date statistice care pun într-o altă lumină rezultatul referendumului desfăşurat duminică. Astfel, conform ultimului recensământ, in Romania traiesc 19.042.936 persoane, iar daca adaugam si romanii din strainatate, avem in total 20.254.866 de cetăţeni români. Potrivit INS, 3.726.895 de persoane au sub 18 ani, ceea ce inseamna ca cel mult 16.527.971 sunt majori si, implicit, au drept de vot.

Tot la solicitarea Antenei 3, reprezentantii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au prezentat un alt document, din care să reiese ca putin peste 20 de milioane de români sunt asiguraţi, din care aproximativ 4 milioane reprezintă numărul de copii şi tineri minori. Mai exact, potrivit CNAS, din totalul persoanelor asigurate, 16.568.476 au peste 18 ani, adica sunt votanţi.

Informatiile din baza de date a CNAS sunt exacte, arata Antena 3, intrucat, in momentul in care ne nastem, primim un cod numeric personal, datele personale fiind introduse intr-o baza de date a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, iar atunci cand cineva moare, aceste informatii sunt eliminate automat din sistemul CNAS.

Nu la fel se intampla cu sistemul Ministerului de Interne, unde sunt introduse CNP-urile la nastere, dar nu sunt sterse automat in caz de deces. Referendumul pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu s-a realizat pe listele electorale permanente, intocmite pe baza informatiilor din sistemul Ministerului de Interne, unde sunt inregistrate 18.292.514 persoane majore cu drept de vot.

Cancan.ro

Articole asemanatoare

Leave a Response