NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Castelul Bran, inchiriat pentru prima data din 1948: Care-i vestea proasta

Branul va fi inchiriat pentru prima data din anul 1948 si doua persoane vor avea ocazia sa doarma o noapte in asa-zisul castel al lui Dracula.

Vizitatorii nocturni vor fi castigatorii unui concurs organizat in colaborare de Castelul Bran si Airbnb, o platforma dedicata rezervarilor turistice.

Vestea proasta este ca acest proiect este unic si altadata castelul nu va mai putea fi inchiriat, a declarat pentru Ziare.com Alexandru Priscu, marketing manager al Castelului Bran.

Cei doi castigatori vor avea ocazia sa petreaca noaptea de 31 octombrie, cand occidentalii sarbatoresc Halloween, in compania lui Dacre Stoker, stra-stranepotul cunoscutului scriitor Bram Stoker, care le va fi gazda.

Vizitatorii vor putea vedea cele 57 de camere ale castelului, chiar si criptele intunecate, potrivit site-ului concursului.

La inceputul serii, acestia vor putea lua cina la lumina lumanarilor, intr-o atmosfera intima, exact asa cum este descrisa in romanul lui Bram Stoker.

Cei doi vor dormi in sicrie de lux captusite cu catifea, amplasate in cripta despre care se spune ca a fost a contelui Dracula.

Trebuie amintit ca, la intrarea in castel, cei doi trebuie sa respecte regulile casei: nu au voie sa aiba asupra lor usturoi sau alte lucruri care sa miroasa precum usturoiul; nu au voie sa poarte bijuterii de argint, iar in castel sa nu amplaseze sub forma de cruce niciun obiect.

Celor interesati li se mai spune ca inainte de rasarit trebuie sa traga toate perdelele de la geamuri si sa se fereasca de liliecii din turnul castelului. Si ca o regula suplimentara, reprezentantii concursului mai fac o precizare: “Contele nu este un fan al selfie-urilor in oglinda”.

Cum participi la concurs

Pentru a participa la concurs trebuie sa ai peste 18 ani si un cont pe Airbnb, sa intri pe site-ul platformei, sa mergi la sectiunea destinata concursului si sa postezi o mica poveste de 50-500 de caractere in limba engleza, franceza, germana, spaniola, italiana si portugheza sau de 50-300 de semne in chineza, japoneza sau coreana in care sa notezi ce i-ai spune contelui Dracula daca te-ai intalni cu el in castel.

Castigatorii vor fi dusi la Bran cu avionul, insa sunt anumite tari ai caror locuitori nu pot participa, si anume Cuba, Crimeea, Coreea de Nord, Siria, Iran, Sudan sau orice alta tara supusa unui embardo de catre SUA.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response