NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Carambolul de pe A2 este cel mai grav de când s-a deschis Autostrada Soarelui, spune directorul adjunct al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română

Traficul rutier este blocat, sâmbătă dimineaţă, pe Autostrada A2, pe sensul Bucureşti – Constanţa, din cauza accidentului de circulaţie în lanţ care a avut loc la kilometrul 67, în zona Lehliu Gară. George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi spune că, în urma accidentului sunt 60 de victime dintre care trei decedate şi 29 de maşini implicate, un bilanţ final urmând să fie comunicat la terminarea intervenţiei.

Poliţiştii fac, sâmbătă măsurători astfel încât să stabilească toată dinamica accidentului.

„În acest accident au fost implicate 29 de vehicule. Din primele cercetări a rezultat faptul că cauza principală pentru care s-a produs accidentul este neadaptarea vitezei la condiţiile meteo rutiere. O ceaţă foarte densă, cu o vizibilitate sub 20 de metri”, a declarat pentru News.ro, comisarul-şef George Grigore, director adjunct al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română, care susţine că acesta este cel mai grav accident de când a fost deschisă autostrada A2.

Una dintre ipotezele anchetei este că o maşină a ieşit din parcarea de la kilometrul 67 fără ca şoferul să se asigure. Grigore mai spune că accidentul de sâmbătă este cel mai grav eveniment rutier care s-a produs vreodată pe Autostrada Soarelui.

„A mai fost un accident în lanţ în 2006, acel vestit accident care s-a produs din cauza fumului care era pe autostradă în urma incendierii miriştilor, dar atunci a fost o persoană decedată şi aproximativ 30 de persoane rănite. Într-adevăr, numărul autovehiculelor atunci a fost mult mai mare, aproximativ 60 de maşini implicate”, a mai spus George Grigore.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response