NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Caporalul rănit în accidentul de la cabana militară Cheia a murit la Bruxelles

Caporalul clasa a III-a Georgel Guţă, victima accidentului de la Cabana militară de instruire Cheia, a decedat, joi, la Spitalul Militar „Regina Astrid“ din Bruxelles, unde a fost transferat miercuri.

În data 9 noiembrie, militarul a fost internat la Spitalul Militar din Capitală în stare foarte gravă, cu un grad şi o suprafaţă corporală arsă de aproximativ 88%, din care 61% gradul III, cu Indice Baux = 119 (mortalitate de 95% ). 

Ulterior, militarul a fost transferat la Bruxelles cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală ultraspecializată.

“Caporalul clasa a III-a Georgel Guţă, victima accidentului din data de 9 noiembrie, de la Cabana militară de instruire Cheia, în urma căruia a suferit arsuri pe aproape 90 la sută din suprafaţa corporală, a fost transferat astăzi, 19 noiembrie, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC), la Spitalul Militar “Regina Astrid“ din Bruxelles, pentru continuarea tratamentului de specialitate. Transferul pacientului s-a realizat cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală ultraspecializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă a Secţiei ATI/SUUMC, formată din doctorul Adrian Zaciu, medic primar ATI şi medic curant al pacientului şi Mirela Bidilică, asistent medical, sprijiniţi de locotenent-colonel medic dr. Dragoş Tudose, din cadrul Flotilei 90 Transport Aerian”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale, remis sâmbătă seară redacției Mediafax.

Georgel Guță era necăsătorit, avea 31 de ani și era angajat al MApN din anul 2009.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response