NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Campion mondial la baschet vine la Bucureşti să joace în Piaţa Constituţiei.

Spaniolul Jorge Gargajosa, campion mondial, european şi vicecampion olimpic, va fi unul dintre invitaţii speciali la Wizz Air Sport Arena Streetball, turneul de baschet 3la3 care va avea loc între 21 şi 23 iunie în Piaţa Constituţiei, conform Mediafax.

După ce a făcut istorie cu naţionala Spaniei, alături de care a cucerit titlurile mondial (2006) şi european (2008) şi a urcat pe a doua treaptă a podiumului la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), Jorge Garbajosa (2,07 metri) s-a apucat de baschet 3×3.

El a participat alături de naţionala 3×3 a Spaniei la Campionatele Mondiale de la Atena, unde a atins faza optimilor de finală şi participă în prezent la competiţii de baschet pe jumătate de teren (http://youtu.be/WJgEf2IlFxU).

Garbajosa a jucat timp de două sezoane în NBA, la Toronto Raptors şi are în carieră peste 100 de meciuri în Euroligă, competiţia de top europeană, fiind ales în 2003 în prima echipă a sezonului.

În 2008 a semnat cu Khimki Moscova unul dintre cele mai mari contracte din istoria baschetului european 6.000.000 de euro net pe două sezoane (3 mil/sezon). Doar contractele lui Andrei Kirilenko, 4 milioane de euro net/sezon cu TSKA Moscova şi Nenad Krstic, 3 milioane de euro net/sezon tot cu TSKA Moscova, se compara cu cel al lui Garbajosa.

În NBA a avut un contract pe trei sezoane cu Toronto Raptors în valoare de 12 milioane de dolari, a avut o prima jumatate de sezon de excepţie în 2006/2007, dar apoi în martie 2007 s-a accidentat şi nu a mai evoluat la acelaşi nivel.

De-a lungul carierei a jucat la Benneton Treviso, Unicaja Malaga, Toronto Raptors, Khimki Moscova şi Real Madrid.

Sâmbăta, 22 iunie, la Wizz Air Sport Arena Streetball, spaniolul Jorge Gargajosa va acorda interviuri, va avea mai multe sesiuni de autografe si va fi alturi de jucătorii de 3×3 din Romania.

Cel mai mare turneu de baschet 3×3 organizat în România, Wizz Air Sport Arena Streetball va avea loc în perioada 21-23 iunie, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Evenimentul este organizat în colaborare de Federaţia Romană de Baschet, Sport Arena şi ACS Sport Promotion cu sprijinul forurilor europene şi mondiale ale baschetului, FIBA Europe, respectiv FIBA.

Înscrierile la turneu se fac online pe www.3la3.ro, încep vineri, 14 iunie, ora 15, iar fiecare participant primeşte tricoul oficial al competiţiei.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response