NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Campania electorală din SUA devine din ce în ce mai periculoasă. O biserică a comunităţii afroamericane a fost incendiată şi vandalizată cu mesajul ”Votaţi Trump”

Cu doar o săptămână înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, tensiunile rasiale au explodat pe continentul american. O biserică a comunităţii baptiste afroamericane a fost incendiată şi vandalizată cu mesajul “Votaţi Trump!”. Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a lansat, în acest sens, o anchetă, informează News.ro.

În urma acestui incident, nicio persoană nu a fost rănită, iar autorităţile locale nu au reuşit, încă, să depisteze cauza incendiului. Cel mai probabil, se suspectează că biserica ar fi fost incendiată intenţionat de susţinători ai candidatului republican.

”Simţim că un asemenea mesaj pe zidul bisericii este intimidant. Este o încercare de impunere a credinţelor personale asupra unor alte persoane, iar aceasta este o biserică predominant afroamericană. Nimeni nu are dreptul de a influenţa într-o asemenea manieră alegătorii în acestă cursă electorală”, a declarat poliţistul Delando Wilson.

În timpul mişcării pentru drepturile civile din anii ’60, biserile afroamericane din statele sudice erau adeseori incendiate de către susţinătorii supremaţiei rasei albe, mai adaugă sursa citată.

”Divizia Jackson a FBI este conştientă de situaţia din Greenville şi vom colabora cu autorităţile locale, statale şi federale pentru a determina dacă a fost comisă o încălcare a drepturilor civile”, se arată într-un comunicat al Biroului Federal de Investigaţii.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response