NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Calcule in Europa League: Cum mai poate ajunge Astra Giurgiu in primavara europeana

Ziare.com va prezinta calculele de calificare pentru Astra Giurgiu in primavara Europa League, cu doua etape ramase de disputat.

O infrangere in meciul cu Austria Viena ar spulbera toate sansele de calificare pentru giurgiuveni.

Totusi, in cazul in care nu vor pierde in meciul de la Viena exista urmatoarele scenarii de calificare:

Cu 2 puncte in ultimele doua etape: Astra remizeaza cu Austria Viena si AS Roma. AS Roma trebuie sa invinga Plzen, iar cehii sa bata Austria Viena.

S-ar face astfel clasament in trei (Astra, Austria Viena si Plzen), iar diferenta se va face la golaverajul intre ele (meciurile cu Roma nu se pun). Se poate ajunge chiar in situatia in care numarul mai mare de goluri marcate sa conteze, daca Plzen va invinge Austria Viena cu un gol diferenta.

Cu 3 puncte in ultimele doua etape: Astra trebuie sa invinga Austria Viena; Plzen nu trebuie sa piarda cu Austria Viena si sa obtina cel mult 4 puncte.

Cu 4 puncte in ultimele doua etape: Daca invinge Austria Viena (la cel putin doua goluri diferenta sau la un gol, dar de la 3-2 in sus) si face egal cu AS Roma, Astra are nevoie ca Viktoria Plzen sa nu aiba 6 puncte in ultimele doua etape. Daca invinge Austria Viena cu 1-0 sau 2-1, campioana are nevoie ca nici Austria sa nu bata pe Plzen, nici cehii sa nu obtina 6 puncte in ultimele doua meciuri.

Daca face egal cu Austria Viena si invinge AS Roma, calculele devin extrem de complicate pentru Astra, dar exista si in acest caz o sansa matematica, dar foarte mica, sa se mai califice.

Cu 6 puncte in ultimele 2 etape: Astra este calificata indiferent de celelalte rezultate.

Clasamentul dupa primele 4 etape:

1. AS Roma 8 puncte
2. Austria Viena 5 puncte
3. Astra 4 puncte
4. Viktoria Plzen 3 puncte

Programul ultimelor doua etape:

24 noiembrie, ora 22:05

Austria Viena – Astra
AS Roma – Viktoria Plzen

8 decembrie, ora 20:00

Viktoria Plzen – Austria Viena
Astra – AS Roma

C.S.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sport intern si international, stiri, analize, comentarii | Sport | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response