NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

BREAKING NEWS. Fostul șef al Fiscului Sorin Blejnar este audiat ca suspect, într-un nou dosar penal. DNA îl acuză că a acordat contracte preferențiale la ANAF. Denunțătorul este cumpărătorul de influență din dosarul lui Blaga

Fostul șef al Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală (ANAF) Sorin Blejnar a fost adus cu mandat, luni dimineața, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), într-un dosar de trafic de influență, în legătură cu acordarea unui contract de achiziții al ANAF. Potrivit unor surse judiciare, el a fost citat în calitate de suspect.

A acordat contracte IT în 2011 și a perceput 20% din valoarea acestora. Suma de circa 13 milioane de lei era de la firma Romsys. 

Potrivit surselor citate, denunțătorul lui Blejnar este Horațiu Berdilă, cumpărătorul de influență din dosarul fostului copreședinte PNL Vasile Blaga. El l-ar fi denunțat pe Blejnar pentru a-și îmbunătăți situația juridică (micșorarea pedepsei).

Sursele citate mai precizează că, în 2011, Blejnar a făcut traficul de influență la un director ANAF.

În 9 iunie, fostul președinte al ANAF Sorin Blejnar a fost condamnat de Curtea de Apel București la cinci ani închisoare cu executare în dosarul „Motorina”, în care a fost acuzat, alături de soții Radu și Diana Nemeș, de complicitate la evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat. În același dosar, soții Radu și Diana Nemeș au fost condamnați la nouă ani închisoare, respectiv șapte ani închisoare.

Omul de afaceri Radu Nemeș a cerut în 2012, la schimbarea Guvernului, ca fostul președinte al ANAF Sorin Blejnar și Viorel Comăniță, la acel moment vicepreședinte al ANAF, să fie menținuți în funcții, demersuri în acest sens fiind realizate de Codruț Marta și Elan Schwartzenberg, se arată în motivarea Curții de Apel București.

Știre în curs de actualizare.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response