NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

BREAKING NEWS: Adrian Năstase, operat cu succes. Fostul premier va rămâne 14 zile la spital VIDEO

Medicul Ioan Lascăr a anunţat că intervenţia chirurgicală suferită de Adrian Năstase s-a încheiat, joi, în jurul orei 11.30, la o oră şi jumătate de la începerea ei. Lascăr a spus că operaţia a reuşit, urmând ca pacientul să mai rămână în spital circa două săptămâni.

“Ceea ce ne-am propus vizavi de particularităţile medicale ale cazului am şi realizat. Operaţia s-a încheiat acum jumătate de oră (11.30-n.red.)”, a declarat Ioan Lascăr.

Medicul a precizat că traiectoria glonţului în corpul lui Năstase nu a periclitat organe vitale. “Din fericire, nu au fost leziuni la structuri anatomice extrem de importante şi, din punctul ăsta de vedere, a fost norocos“, a mai spus Lascăr, precizând că perioada de recuperare în spital a lui Năstase va fi de două săptămâni.

Fostul premier Adrian Năstase a fost operat joi dimineaţă de o echipă de medici condusă de Şerban Brădişteanu. Medicii au aşteptat ca starea pacientului să fie stabilă înainte de a recurge la intervenţia chirurgicală. Un etaj întreg al spitalului a fost evacuat. Năstase are mai multe plăgi împuşcate la gât. Printre cei care s-au interesat de starea fostului premier a fost şi preşedintele Traian Băsescu. Acesta a sunat la ambulanţă pentru a se informa despre starea lui Năstase.

Năstase a fost operat sub microscop. În aceeaşi intervenţie au fost făcute şi intervenţii de chirurgie plastică şi reparatorie. În sala de operaţie s-a aflat însă o întreagă echipă medicală pluridisciplinară. Înainte de a fi pregătit pentru operaţie, fostul premier a fost vizitat în salon de soţie şi de unul dintre băieţi, scrie MEDIAFAX.

În pregătirea operaţiei, conducerea spitalului a dispus evacuarea holurilor de la etajul 1 al Spitalului Floreasca, neavând acces pe ele nici măcar pacienţii. Potrivit România TV, Adrian Năstase avea mai multe plăgi, iar glonţul i-a străpuns gâtul.

Intervenţia chirurgicală la care a fost supus fostul premier Adrian Năstase includea extragerea glonţului din corp şi îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traiectul acestuia.

Medicul Şerban Brădişteanu de la Floreasca a declarat, miercuri noapte, că Adrian Năstase are mai multe plăgi împuşcate. El a mai spus că starea lui Năstase este stabilă, dar fostul premier “nu se află într-o stare bună, în orice caz”.

Adrian Năstase a fost adus cu o ambulanţă la Spitalul Floreasca de la locuinţa sa din strada Zambaccian, miercuri seară, după ce a încercat să se sinucidă. Fostul premier are o plagă latero-cervicală, aproape de vena jugulară, produsă cu o armă de foc de calibrul nouă milimetri, au declarat, miercuri noapte, surse medicale.

RTV.NET – Stiri – Social

Articole asemanatoare

Leave a Response