NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

BREAKING NEWS. Accidente în lanţ pe Autostrada Soarelui. Au fost distruse 17 maşini, în două accidente grave. Cinci persoane au fost rănite, trei dintre ele fiind transportate la spital

Un nou accident grav blochează circulaţia pe Autostrada Soarelui. 17 maşini au fost implicate într-un incident, pe A2, în această dimineaţă. În urma carambolului, cinci persoane au fost rănite, trei dintre ele fiind transportate la spital. Accidentul s-a produs din cauza poleiului, în ciuda avertismentelor Infotrafic.


Citeşte şi: Cum s-au izbit șoferii care circulau ieri orbește pe A2 și au provocat cel mai grav accident rutier din România, cu 4 morți și 57 de răniți. Ultimul automobil implicat în accident avea kilometrajul blocat la 118 kilometri pe oră


Şapte maşini s-au ciocnit pe sensul de mers către Bucureşti, iar celelalte 10 spre Constanţa. La faţa locului au intervenit cinci ambulanţe. Un elicopter SMURD s-a deplasat spre locul accidentului pentru a prelua o persoană grav rănită.


Citeşte şi: A condus legal și a ajuns vinovat în carambolul de pe A2, pentru că regula în România e nerespectarea legii | Cea mai citită opinie a săptămânii

Reacția publică în urma celui mai grav accident din România, carambolul sângeros de pe A2, e șocantă. Majoritatea îl condamnă exact pe șoferul care a respectat legea, pentru că respectarea legii e o excepție pe șoselele din România.

După ce televiziunile au preluat inițial una de la alta informația falsă potrivit căreia instructorul auto Ilie Tira circula cu 30 kilometri pe banda a doua, omul a devenit inamicul public numărul 1. Nu a mai contat că duminică a dat o declarație în care a explicat că nu circula pe banda a doua cu viteză redusă, ci a redus viteza când a intrat în zidul de ceață.


Până în acest moment, opt accidente au avut loc pe A2 şi pe Centura Bucureştiului, fiind avariate 25 de maşini. 

“Este vorba de un accident pe ambele sensuri în zona Glina, 10 maşini pe sensul spre Constanţa, 7 pe sensul spre Bucureşti. Colegii au evaluat 22 de persoane, din care patru urmează să fie duse la spital sau sunt în curs să fie transportate la spitale. Din cele patru o singură persoană are factură la unul din membrele superioare. Nu sunt cazuri critice”, a declarat, marţi dimineaţă, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, Raed Arafat.


Citeşte şi: Carambolul de pe A2 este cel mai grav de când s-a deschis Autostrada Soarelui, spune directorul adjunct al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română


Un accident similar s-a produs în urmă cu două săptămâni, tot pe Autostrada Soarelor, la kilometrul 67 pe sensul de mers către Constanţa. Au fost implicate 29 de maşini, iar ISU a activat planul roşu de intervenţie. Cazul a devenit penal, fiind declanşată o anchetă. În urma accidentului în lanţ, patru persoane au murit, iar 57 au fost rănite. 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response