NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

BREAKING NEWS: Accident în lanţ pe A2. Sunt implicate 20 de maşini. ISU a activat planul roşu de intervenţie rapidă. Sunt cel puţin 4 morţi şi zeci răniţi. FOTO

Patru persoane au murit şi câteva zeci sunt rănite în urma accidentului în lanţ produs, duminică dimineaţă, pe Autostrada Soarelor, la kilometrul 67 pe sensul de mers către Constanţa. Au fost implicate 20 de maşini, iar ISU a activat planul roşu de intervenţie.

UPDATE 10.22. 15 persoane au fost transportate la Spitalul Lehliu, iar alte 6 au fost trimise la Bucureşti: trei la Spitalul Sf. Pantelimon, două la Spitalul Bagdasar, şi una la Spitalul Floreasca. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pune la dispoziţie două numere de telefon pentru familiile celor implicaţi în accident: 021.264.85.15 si 021.264.85.16.

UPDATE 10:00. Purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, a declarat, pentru AGERPRES, că a fost activat planul roşu de intervenţie, la faţa locului intervenind echipaje de pompieri, SMURD, ambulanţe SAJ din trei judeţe – Bucureşti, Călăraşi şi Constanţa.

‘Este vorba despre un accident în lanţ în care sunt implicate cel puţin 20 de autovehicule. Au fost 9 persoane încarcerate, acum au fost descarcerate de către echipele de intervenţie. Avem confirmat până acum, din păcate, un număr de 4 persoane decedate. Colegii îmi spun că numărul răniţilor este de peste 30 de persoane, se intervine pentru salvarea lor la faţa locului, în acest moment nu vă pot preciza spre ce spitale de urgenţă sunt direcţionaţi’, a declarat reprezentantul ISU Călăraşi, pentru AGERPRES.

Potrivit sursei citate, accidentul s-a produs la ora 8,37, pe fondul condiţiilor meteo de ceaţă intensă, iar inclusiv la această oră în zonă vizibilitatea este redusă din cauza ceţei.

UPDATE 9:58. Numărul victimelor este în continuă creştere. ISU Călăraşi spune că ar fi 38-39 de persoane rănite.

UPDATE 9:55: Numărul victimelor a ajuns la 32, iar din cauza ceței, nu pot interveni elicopterele SMURD, precizează Poliţia Rutieră. Au fost prealertate toate spitalele de urgență din București.

UPDATE 9:50. La fața locului a fost trimis spitalul mobil. Sunt 20 de mașini implicate, dintre care 2 microbuze. Sunt 20 de victime, dintre care 4 decedați, iar 7 persoane au fost descarcerate. Se intervine cu 10 SMURD, 10 SAJ-uri, 3 mașini de descarcerare.

————————–

UPDATE 9:40. Din primele date a reieşit că accidentul s-a soldat cu aproximativ 20 de victime, dintre care patru decedate, potrivit unui comunicat al Poliţiei Rutiere. 15 maşini s-au ciocnit, sâmbătă dimineaţă, pe Autostrada A2, pe sensul de mers către Constanța, la kilometrul 67. ISU a activat planul roşu.

UPDATE. Au fost chemați pompierii din Călărași și cei din București. Intervin la această oră cel puțin 4 autoutilitare de descarcerare. Două persoane sunt prinse între fiarele contorsionate.

Potrivit Centrului Infotrafic, impactul s-a produs din cauza ceții.

——————-

Două persoane sunt în stare mai gravă, iar echipajele de urgenţă analizează dacă este necesar trimiterea unui elicopter SMURD pentru preluarea măcar a uneia dintre aceste victime.

Este posibil ca accidentul să fi fost cauzat de ceaţă.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanța, traficul rutier este întrerupt pe sensul de mers către Constanța, la kilometrul 67 şi recomandă conducătorilor auto să manifeste înțelegere față de situația creată și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului.

Totodată, recomandă celor care încheie coloanele de autovehicule care se formează în zona producerii accidentului să pună în funcţiune luminile de avarie pentru a-i atenţiona pe cei ce vin din spate să încetinească în timp util.

Foto: Facebook / ISU

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response