NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Biserica Catolică: Femeile ar putea face din nou botezuri

Papa Francisc a declarat, în timpul unei întâlniri cu câteva sute de călugărițe, că va crea o comisie care să analizeze posibilitatea ca femeile să poată deveni diaconi în Biserica Catolică. În această calitate, femeile-diaconi ar înlocui preoții la aceste evenimente, precum botezul, potrivit The Guardian şi L’Express, informează Mediafax. 

“Să înfiinţez o comisie oficială pentru studierea problemei? Cred că da. Ar fi bine pentru Biserică să clarificăm acest aspect. Mi se pare util ca o comisie să studieze problema”, a spus papa, la Vatican, citat de National Catholic Reporter (NCR).

Papa Francisc a precizat, joi, că este de acord că această problemă ar trebui tratată cu mai multă atenţie, transmiţând călugăriţelor din toată lumea că el însuşi s-a întrebat mereu despre rolul diaconimii în primele secole ale catolicismului, potrivit The Guardian.

n timpul reuniunii cu aceste călugăriţe, Papa Francisc a mărturist că a discutat despre acest aspect în urmă cu mai mulţi ani cu un profesor de teologie. Acesta din urmă i-ar fi mărturisit Papei că aceste femei-diacon le botezau pe femei într-o epocă în care acest situal religios implica scufundarea persoanei nude în apă.

Potrivit NRC, care citează mai mulţi istorici, numeroase femei au servit drept diaconi în primele secole ale catolicismului.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response