NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Băsescu îi răspunde lui Dodon: România nu va invada niciodată Republica Moldova. Unirea se va face în Parlamentul de la Chișinău

Unirea Republicii Moldova cu România niciodată nu se va face prin intermediul unei invazii, ci doar în baza unei decizii a Parlamentului de la Chișinău, conform tratatelor internaționale, a precizat Traian Băsescu, la Chișinău, informează sâmbătă publicația Timpul.md.

Fostul președinte al României i-a răspuns în acest fel lui Igor Dodon, învingător în alegerile prezidențiale din Republica Moldova, care declarase la TVR că România ar putea atenta la statalitatea Republicii Moldova. 

Aflat într-o vizită electorală la Chișinău, Traian Băsescu s-a referit și la rezultatul alegerilor din Republica Moldova. „Sentimentul pro-european și pro-românesc este de neoprit. Degeaba câștigătorii unor alegeri spun că vor în Uniunea Euroasiatică. Dacă acum 48 la sută erau pro-vest, peste doi ani 60% vor fi pro-vest.. Sunt convins că acest lucru (Unirea – n.red.) este posibil”, a declarat Băsescu.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response