NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Băsescu, duel în declarații cu Dodon: România nu va invada niciodată Republica Moldova. Unirea se va face în Parlamentul de la Chișinău. Socliastul: După rateurile din România, vrea să-și facă partid unionist în Moldova

UPDATE 16.00: Socialistul Igor Dodon a revenit cu o replică pe contul său de Facebook, după declarațiile lui Traian Băsescu. Președintele ales al moldovenilor a scris că, ”după rateurile din România, Băsescu vrea să-și facă un partid sau o mișcare proprie unionistă”. 

”Presupun că Băsescu, după rateurile din România, vrea să-și facă un partid sau o mișcare proprie unionistă în Republica Moldova și acum caută mijloace să se poziționeze față de președintele statului care este statalist. Îi doresc succes în compania lui Ghimpu, Guțu și Pavlicenco. Se merită unul pe altul. Eu sunt deschis spre comunicare cu toți cei care respectă statalitatea Republicii Moldova. În rest, fără supărări…”, a scris Dodon, pe contul său de Facebook. 


Unirea Republicii Moldova cu România niciodată nu se va face prin intermediul unei invazii, ci doar în baza unei decizii a Parlamentului de la Chișinău, conform tratatelor internaționale, a precizat Traian Băsescu, la Chișinău, informează sâmbătă publicația Timpul.md.

Fostul președinte al României i-a răspuns în acest fel lui Igor Dodon, învingător în alegerile prezidențiale din Republica Moldova, care declarase la TVR că România ar putea atenta la statalitatea Republicii Moldova. 

Aflat într-o vizită electorală la Chișinău, Traian Băsescu s-a referit și la rezultatul alegerilor din Republica Moldova. „Sentimentul pro-european și pro-românesc este de neoprit. Degeaba câștigătorii unor alegeri spun că vor în Uniunea Euroasiatică. Dacă acum 48 la sută erau pro-vest, peste doi ani 60% vor fi pro-vest.. Sunt convins că acest lucru (Unirea – n.red.) este posibil”, a declarat Băsescu.

Citește și:  Igor Dodon: Nu am fost niciodată anti-român, suntem frați, însă, fiecare la casa lui

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response