NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Bărbatul de 79 de ani, lovit de un panou publicitar luat de vânt în Iaşi, a murit la spital

După mai bine de o săptămână de comă şi două intervenţii chirurgicale, bărbatul de 79 de ani lovit de un panou publicitar pe un bulevard din centrul Iaşului a murit la Spitalul de Neurochirurgie, scrie Mediafax.

Incidentul care a avut loc pe 13 noiembrie a fost surprins de imaginile de pe camerele de supraveghere.

Bătrânul traversa bulevardul Anastasie Panu în momentul în care a fost lovit un panou publicitar luat de vânt.

Prima dată, în ajutorul său a intervenit un echipaj de Ambulanţă care se afla în zonă, în drum spre un alt caz.

Vântul puternic face victime la Iaşi. Un bărbat a fost rănit grav de un panou publicitar VIDEO

Imediat a sosit şi un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă de la SMURD, care l-a transportat pe bătrân la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Medicii au avut de la început un progonstic rezervat în ceea ce îl priveşte, după ce au intervenit chirurgical de două ori.

Panoul publicitar a fost amplasat la jumătatea lunii octombrie de către o firmă contractată de o companie de publicitate.

Spaţiul pe care a fost aşezată reclama nu este unul public, ci aparţine unui centru comercial din zonă.

Firma care a montat reclama susţine că a fost corect ancorată.

“Panoul are un sistem de ancorare în mijloc, o contragreutate de care este legat fiecare colţ, probabil ca a fost vântul foarte puternic şi s-a rupt sistemul de ancorare şi de asta a ajuns panoul în mijlocul străzii şi a lovit persoana respectivă. Am mai montat astfel de sisteme, ele sunt ancorate cu o şufă de o contragreutate. A fost o situaţie excepţională, nu ne putem pune în calea vremii şi a vântului”, a declarat săptămâna trecută Bogdan Rusu, reprezentant al firmei de construcţii.

“Pentru că reclama era montată pe un spaţiu privat, responsabilitatea cade pe umerii celor care au aprobat şi amplasat panoul în faţa centrului comercial”, susţin reprezentanţii primăriei Iaşi.

Poliştii s-au autosesizat încă de pe 14 noiembrie şi au început cercetările in rem într-un dosar de vătămare corporală din culpă.

“Se schimbă încadrarea jurdică din vătămare corporală la ucidere din culpă, iar politiştii secţiei 3 continuă cercetările”, a declarat subinspector Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

loading…

ROMANIATV.NET – Stiri – Social

Articole asemanatoare

Leave a Response