NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Barack Obama lansează un avertisment în privința lui Donald Trump: Este periculos. Subminează democraţia americană

În cadrul unui eveniment al campaniei electorale ale candidatei democrate, Hillary Clinton, care a avut loc în statul Florida, actualul preşedinte al SUA l-a criticat dur pe Donald Trump, declarând că republicanul subminează democraţia americană prin contestarea rezultatului alegerilor prezidenţiale din SUA, scrie Mediafax.

“Asta este periculos. Pentru că atunci când încerci să semeni seminţele îndoielii în minţile oamenilor, în legătură cu legitimitatea alegerilor, acest fapt subminează democraţia americană. În acel moment, operezi în favoarea adversarilor tăi”, a afirmat Barack Obama.

Trump şi-a modificat comentariile anterioare în cadrul unui eveniment electoral care a avut loc joi, în Ohio, precizează sursa citată.

“Aş vrea să promit tuturor votanţilor şi susţinătorilor mei din SUA, că voi accepta rezultatele acestor alegeri electorale măreţe şi istorice, în cazul în care voi câştiga eu”, a spus Donald Trump.

Anterior, Donald Trump a precizat că îşi rezervă dreptul de a contesta rezultatul alegerilor care vor avea loc în luna noiembrie. Declaraţia a fost făcută în contextual suspiciunilor miliardarului potrivit cărora, echipa democraţilor ar pregăti o strategie prin care să fraudeze voturile. 

“Niciun om serios nu ar putea sugera că alegerile din America ar putea fi fraudate, mai ales că procesul electoral este atât de descentralizat şi sunt implicate atât de multe persoane”, a declarat Barack Obama. “Nu există dovezi că s-ar fi întâmplat aşa ceva în trecut sau că se va întâmpla acum. L-aş sfătui pe domnul Trump să nu se mai plângă şi să ofere argumente politice dacă vrea să obţină voturi”, a subliniat Barack Obama, care o susţine în scrutinul prezidenţial pe democrata Hillary Clinton.


Citește și: Ultima înfruntarea dintre candidații americani la prezidențiale, foarte violentă. Cum a reușit Trump să-i dea un avans și mai mare lui Clinton

Cea de a treia dezbatere televizată între cei doi can­didaţi la Casa Albă, desfășurată la Universitatea Nevada din Las Vegas, era considerată „dezbaterea ultimei șanse” pentru Donald Trump,  care dispunea de o ultimă oportunitate de a  inversa cursul unei campanii lejer dominată de democrata Hil­lary Clinton. Potrivit unui sondaj CNN/ORC făcut în rândul observatorilor la dezbatere, 52% o consideră câștigătoare pe Hillary Clinton, contra 39% pentru Trump… citește mai departe aici …


RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response