NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Barack Obama caută să liniștească lumea: Trebuie să-i dați lui Trump o șansă. Modul cum îți faci campanie nu e întotdeauna modul cum guvernezi

Președintele american în funcție, Barack Obama, a încercat să dea lumii un mesaj liniștitor, din Peru.

Vorbind în fața liderilor mai multor țări adunați la Forumul Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC), Obama a cerut răbdare pentru Donald Trump și a explicat că ceea ce s-a întâmplat în campania electorală nu determină neapărat modul cum va guverna noul președinte ales al SUA.

Conform jurnaliștilor de la Associated Press, Obama a venit cu aceste declarații după ce a constatat că discuțiile dintre liderii politici prezenți la APEC erau puternic axate pe îngrijorările provocate de deciziile pe care Donald Trump le va lua după ce preia funcția. Întâlnirea APEC a avut loc sâmbătă, la Lima.
 

”Nu vă gândiți la tot ce poate să fie mai rău. Cred că este important pentru oricine din întreaga lume să nu se grăbească să emită judecăți pripite. Trebuie să-i acordați noului președinte ales răbdare. Să își strângă echipa, să examineze principalele probleme și apoi să traseze principalele politici pe care le va aplica. Modul cum faci campanie nu este modul cum guvernezi”, a explicat Obama liderilor prezenți în fața lui.

Jurnaliștii de la Associated Press au mai remarcat că Obama a dat de mai multe ori asigurări că Statele Unite ale Americii nu vor renunța la angajamentele externe asumate.

Vizita din Peru este ultima din seria de deplasări pe care Obama le-a făcut zilele acestea pentru a marca finalul mandatului său. Liderii statelor din America Latină, prezenți la APEC, s-au arătat foarte ingrijorați din pricina lucrurilor pe care Trump le-a vehiculat în campania electorală privind măsuri restrictive dure pentru imigranții din America Latină, dar și privind diverse tratate economice care influențează supraviețuirea multor companii din țările partenere SUA.

Relatarea Associated Press punctează faptul că la Lima au fost prezenți și lideri din țări asiatice care erau îngrijorați încercând să afle ce poziție va adopta noul președinte în privința tratatelor economice ale celei mai puternice economii a lumii.

Trump s-a pronunțat, în campania electorală, în privința anulării unor tratate economice perfectate cu țări din Asia sub administrația Obama.


Pe aceeași temă: Castelele de nisip ale lui Trump din Germania. Președintele ales al SUA înghite în sec când aude de nemți. Mega-afacerile imobiliare în care a eșuat lamentabil acum câțiva ani, când a dat piept cu birocrația teutonică

Politica lui Barack Obama față de Europa a fost puternic influențată de legătura strânsă cu cancelarul german Angela Merkel. De aceea cei care fac previziuni legate de atitudinea lui Donald Trump față de Europa așteaptă să vadă ce se va întâmpla cu Merkel în viitor și ce va face preșdintele ales al SUA în relația cu Germania. Atitudinea lui Trump când vine vorba de Germania este o necunoscută acum, asta mai ales având în vedere resentimentele pe care acesta ar putea să le aibă după ce a dat piept cu birocrația nemțească și nu a reușit să convingă autoritățile să-i accepte proiectele considerate geniale în America. Citește aici tot articolul!


Donald Trump continuă să-și contrazică propunerile-șoc din campania electorală. Ce se va întâmpla cu zidul spre Mexic, Obamacare și alianța cu NATO

Preşedintele american ales încearcă să contrazică ce a susţinut pe când era candidat. După o campanie cu promisiuni-şoc, republicanul a început să revină asupra unora dintre ele. Referindu-se la personalitatea succesorului său, preşedintele Barack Obama a declarat că este „un pragmatic“ şi faptele de după 8 noiembrie par să-i dea dreptate. Citiți aici detalii!Barack Obama, despre succesorul său la Casa Albă: Sper că va avea voința să se opună Rusiei, când încalcă regulile internaționale

Potrivit președintelui american, este important ca sancțiunile impuse Rusiei în legătură cu acțiunile sale în estul separatist al Ucrainei să fie menținute până când Moscova se va conforma acordului de pace de la Minsk. Citește aici detalii!RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response