NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Bancnota de importanta istorica, gasita intr-o sculptura antica din China

In interiorul unei sculpturi care era analizata la o casa de licitatii din Australia a fost gasita, absolut intamplator, o bancnota veche de peste 700 de ani.

Ray Tregaskis, angajat al casei de licitatii Mossgreen, a gasit bancnota in timp ce inspecta, in vederea unei licitatii, o statueta budista din lemn din secolul XIV, arata CNN.

Comoara a fost gasita la nivelul capului sculpturii. S-a dovedit ca era vorba despre o bancnota din timpul dinastiei Ming (1368 – 1644), una dintre primele care au fost puse in circulatie in China.

“E prima oara, din cate stim noi, cand o bancnota a fost descoperita in interiorul unei sculpturi budiste din lemn”, a declarat Ray Tregaskis.

“Am fost surprinsi, mirati si odata ce am tradus textul extrem de entuziasmati”, a mai spus acesta.

Nu e neobisnuit ca in interiorul unor astfel de sculpturi sa se gaseasca tot felul de lucruri, de obicei cu conotatie spirituala. Adesea sunt gasite si pietre semi-pretioase, insa pana acum bancnote, mai cu seama atat de vechi, nu au fost descoperite.

Nu se stie cum a ajuns bancnota acolo. Se crede ca a fost pusa in interiorul sculpturii la 40 – 50 de ani dupa ce statueta a fost creata (posibil cand aceasta ar fi fost reconditionata).

Sculptura il reprezinta pe Luohan, un intelept care a trecut prin cele patru stadii de iluminare si a ajuns la Nirvana.

Sculptura ar face parte dintr-o serie de statuete, care obisnuiau sa fie tinute in templele budiste.

Bancnota si sculptura vor fi licitate impreuna, in decembrie, la casa Mossgreen din Sydney.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response