NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Avocatul lui Giovani Becali ofera explicatii: Iata ce pedeapsa va executa de fapt dupa ultima condamnare

Avocatul lui Giovani Becali, Florin Surghie, a explicat pentru Ziare.com care vor fi efectele ultimei condamnari din Dosarul Transferurilor.

Florin Surghie a mentionat ca decizia luata de Curtea de Apel Bucuresti nu este definitiva, astfel ca Giovani Becali nu se va intoarce momentan dupa gratii.

Hotararea va fi atacata la ICCJ, iar daca Instanta Suprema va mentine decizia, atunci Giovani va ajunge dupa gratii, spune Surghie.

De asemenea, avocatul a mentionat ca, in cazul unei condamnari definitive, la 21 de zile dupa ce va reajunge in spatele gratiilor, Giovani va avea din nou dreptul de a solicita liberarea conditionata deoarece in calcul se va lua si pedeapsa executata deja. Practic, Giovani ar putea executa putin peste o luna de inchisoare dupa aceasta noua condamnare.

“Hotararea de la Curtea de Apel nu este definitiva. Nu se executa, poate fi atacata la ICCJ. Daca va ramane definitiva hotararea asa cum este, evident ca se va duce la incarcerare. Numai ca, in raport cu noua pedeapsa de 7 ani si 4 luni, a executat efectiv o treime. Adica pedeapsa executata se deduce, iar el a facut 2 ani si 6 luni. El a executat astfel mai mult de o treime si o sa fie liberat conditionat. Va sta doar 21 de zile si apoi va intra la comisia de liberare conditionata”, a spus Florin Surghie pentru Ziare.com.

De asemenea, Surghie a mentionat ca situatia sta la fel si in cazul lui Victor Becali.

“Si la domnul Victor Becali este aceeasi situatie. La Cristi Borcea e o situatie putin diferita. Dupa ce hotararea va fi definitiva, va fi anulat mandatul vechi si va fi stabilit unul nou. Daca pana cand va fi data o hotarare definitiva va fi liberat conditionat, atunci se va intoarce si va executa restul de pedeapsa pana la o treime”, a explicat Surghie.

Totodata, avocatul lui Giovani Becali a negat ca fostul impresar s-ar afla momentan in Germania, la Frankfurt, asa cum s-a vehiculat in presa.

“Este o minciuna sfruntata. Am vorbit cu Ioan Becali acum 10 minute, este acasa si nu are niciun fel de problema. Este acasa, cum sa fie in Germania? De ce sa vina la incarcerare, de unde aceasta prostie?”, a comentat Surghie.

Curtea de Apel Bucuresti a dictat joi urmatoarele condamnari: Giovani Becali – 7 ani si 4 luni de inchisoare, Victor Becali – 5 ani si 8 luni de inchisoare, Cristi Borcea – 7 ani si 10 luni, judecatorul Geanina Terceanu – 5 ani si 6 luni.

Cei trei oameni de fotbal i-au oferit Geaninei Terceanu aproximativ 200 de mii de euro spaga pentru a fi achitati in Dosarul Transferurilor, la Tribunalul Bucuresti, ceea ce s-a si intamplat.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sport intern si international, stiri, analize, comentarii | Sport | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response