NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Autoritățile israeliene au arestat mai multe persoane bănuite că ar fi declanșat incendiile devastatoare din centrul și nordul țării

Autoritățile israeliene au arestat, vineri, 13 persoane care unt bănuite că ar fi provocat incendiile devastatoare din centrul și nordul statului și pe care premierul Benjamin Netanyahu le-a calificat drept “acte de terorism”, informează Agerpres.

“Cineva o să plătească pentru aceste acte teroriste”, a avertizat Netanyahu, adăugând că cei care au provocat incendiile sunt “elemente care nutresc o profundă ostilitate față de Israel”.


Citește și: Incendii uriașe în Israel. Zeci de mii de oameni sunt evacuați din locuințe. Autoritățile acuză un act criminal

60.000 de locuitori ai Israelului au fost evacuați din locuințele lor, în urma unor uriașe incendii de vegetație produse în zona orașului Haifa și care au afectat ulterior clădirile, informează presa internațională.


“Nu știm, deocamdată, dacă totul a fost un demers organizat, dar vedem că în cadrul lui au operat mai multe celule”, a explicat premierul.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Micky Rosenfeld, a anunțat că 12 persoane au fost reținute fie pentru tentativă de incendiere, fie pentru tentativă de a părăsi zona la venirea echipelor de intervenție. Reprezentantul forțelor de ordine nu a dat mai multe detalii despre suspecți.

Pompierii se mai luptă și la această oră cu flăcările care au cuprins vegetația din jurul Ierusalimului și regiunile nordice. Au sosit echipeje de ajutor din Grecia, Croația, Cipru, Italia, Rusia și Turcia.

Premierul Netanyahu a afirmat că a acceptat și ofertele de ajutor transmise de Egipt și Iordania. Incendiile sunt cele mai grave cu care s-a confruntat Israelul în ultimii șase ani.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response