NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Atacatorul din Ohio nu avea legături directe cu vreo organizație teroristă

Studentul american de origine somaleză care a rănit luni 11 persoane în Ohio înainte de a fi ucis de poliție nu avea “legături directe” cu vreo organizație “teroristă”, a afirmat miercuri secretarul pentru securitate internă, Jeh Johnson, citat de AFP.

Cu toate că Abdul Razak Ali Artan și-a manifestat pe pagina sa de Facebook sprijinul pentru islamiștii radicali, “nu am găsit până în prezent legături directe cu vreo organizație teroristă”, a declarat Jeh Johnson la o reuniune a unui think-tank.

Studentul nu ar fi comunicat direct cu astfel de organizații, potrivit oficialului american.

“Informațiile de care dispunem ne fac să credem că este vorba despre acțiunea unei persoane care s-a radicalizat singur”, a declarat secretarul pentru securitate internă.

Autoritățile au considerat că actul său nu a fost “terorist”, dar marți agenția de propagandă a grupării Stat Islamic a afirmat că studentul era un “soldat” al mișcării jihadiste.

Atacatorul “a inițiat operațiunea sa ca răspuns la apelurile de a lua ca ținte cetățeni ai țărilor din coaliția internațională” care luptă împotriva jihadiștilor în Irak și Siria, a adăugat agenția Amaq, potrivit unei traduceri a SITE Intelligence Group, specializat în supravegherea site-urilor islamiste.

Pe pagina sa de Facebook, închisă după atac, studentul a amenințat Statele Unite. “Nu mai pot. America! Încetează să te implici în treburile altor țări, mai ales în ‘Umma’ (comunitatea) musulmanilor”, a scris el, potrivit presei americane. “Nu vă vom lăsa în pace până când nu le veți da pace musulmanilor”, a mai scris Abdul Razak Ali Artan.

De asemenea, el a subliniat că Anwar al-Awlaki, un imam american care recruta pentru organizația Al-Qaida ucis de o dronă americană în Yemen, a fost un erou.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response